Han gjorde debut i hemmapremiären

David Cederholm har imponerat stort på försäsongen. I Rimforsas hemmapremiär mot Boxholm fick han chansen från start. Han gjorde en bra match – men RIF föll med 2–1 efter ett sent baklängesmål.

David Cederholm.

David Cederholm.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-04-28 21:30

Egentligen skulle David Cederholm (född 2003) ha börjat på bänken, men det blev ändrade planer under söndagsmorgonen.

– Jag satt och spelade TV-spel när tränaren ringde och sa att jag skulle starta, eftersom Petter Melkersson hade lite problem med ljumskarna. Det känns jäkligt kul att tränarna litar på mig.

Cederholm spelade 60 minuter på det centrala mittfältet och gjorde långa stunder en mycket bra debut. Bland annat var han nära att göra mål i matchinledningen, men hans långskott smet precis utanför stolpen.

– Det var riktigt nära. Synd att inte den gick in. Då hade jag fått klippa av mig håret, haha, det är ett vad som jag har med mina kompisar.

Vad tycker du om din insats?

– Jag gjorde det helt okej, även om jag kanske slog bort några enkla bollar i den första halvleken. Det kändes bättre i andra.

Från bänken fick han sedan se Boxholms anfallsstjärna Alexander Fridlund avgöra i den 82:e minuten.

– Sur förlust. Jag tycker att det borde ha slutat 0–0 eller 1–1. Det var en ganska dålig division fyra-match med lågt tempo och många långbollar, säger David Cederholm som räknar med att fullfölja den här säsongen i Rimforsa IF, innan han börjar på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg.

RIF-tränaren Erik Svensson var besviken efter den andra raka förlusten.

– Det var ställningskrig i 90 minuter, där jag tycker att vi borde ha fått med oss en poäng. Båda lagen skapade ungefär lika många lägen.

Du gav David Cederholm chansen från start. Var det ett självklart val?

– Absolut. David har förtjänat det efter sina insatser i träningsmatcherna. Och han gjorde det jättebra idag. Det är en kille att hålla utkik efter i framtiden.

Matchfakta

Rimforsa 2

Boxholm 1

Målen: 0–1 (5) Victor Johansson, 1–1 (15) Arvid Borell, 1–2 (82) Alexander Fridlund.

Startelvan: Henrik Engelstad - Tobias Lundh, Tobias Malmberg, Linus Skarin, Simon Thorn - Jesper Hellstrand, David Cederholm, Henrik Isaksson, Hilding Djerf - Arvid Borell, Daniel Borgny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!