Här är traktens fotbollsmästare

Puh, vilken rysare det blev! Inför slutomgången av Fotbollstipset var det flera deltagare som hade vittring på mästartiteln. Till slut var det Thomas Eriksson som vann före Kjell Davidsson och Catarina Karlsson.

Rumskulla GoIF:s mångårige lagledare Thomas Eriksson vann den första upplagan av Fotbollstipset. Utöver äran får han ett presentkort hos Vimmerby Handel på 500 kronor.

Rumskulla GoIF:s mångårige lagledare Thomas Eriksson vann den första upplagan av Fotbollstipset. Utöver äran får han ett presentkort hos Vimmerby Handel på 500 kronor.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-24 13:25

Under vårsäsongen har Vimmerby Tidning haft en egen tipstävling med lokala fotbollsmatcher. I sann Stryktipsanda har deltagarna fått tippa tio matcher – varje helg.

Intresset har varit stort.

Över 200 deltagare har försökt lista ut hur det ska gå för Vimmerby IF, Gullringens GoIF, IFK Tuna och de övriga lagen som har varit med på kupongerna.

I totalsammanställningen har vi räknat med de åtta bästa resultaten för varje deltagare. Efter flera kontrollräkningar står det klart att Thomas Eriksson i Halsebo, mellan Vimmerby och Södra Vi, fick flest rätt (49). Kjell Davidsson i Ingatorp kom tvåa och Catarina Karlsson i Vimmerby trea, med 48 rätt vardera.

Grattis, Thomas! Hur känns det här?

– Jo, det känns bra. Jag förstod att jag låg hyfsat till, efter att ha varit med i toppen i några omgångar. Det är väl en blandning av tur och att man har lite koll på lagen här i trakten.

Thomas Eriksson är ett välkänt namn i lokalfotbollen. I över 35 år var han lagledare i Rumskulla GoIF.

– Jag började 1981 och höll på till 2018 eller 2019 när vi la ner verksamheten.

Saknar du fotbollen?

– Både ja och nej. Det var så klart väldigt roligt när vi hade ett lag i Rumskulla, samtidigt är det skönt att ha lite mer fritt. Fotbollen var nästan det enda man tänkte på.

Finns det någon chans att det blir ett herrlag i Rumskulla igen?

– Jag vet inte. Vi har i alla fall ett 12-årslag igång, så det spelas fortfarande fotboll. Jag är med och hjälper till lite kring det laget.

Håller du på något annat lokalt lag?

– Nej, egentligen inte. Och det kanske har hjälpt mig i den här tävlingen, haha. Jag har tippat med hjärnan istället för hjärtat.

Förstapriset består av ett presentkort hos Vimmerby Handel på 500 kronor. Även tvåan och trean får varsitt presentkort.

Nu tar Fotbollstipset sommaruppehåll. Ambitionen är att vara tillbaka i höst igen med en ny omgång. Håll utkik på vår sajt, www.vimmerbytidning.se.

Topplistan: 49: Thomas Eriksson, 48: Kjell Davidsson, Catarina Karlsson, 47: Daniel Ohlsson, Theo Eklund, Arvid Borell, Yngve Adolfsson, Emma Svensson, 46: Pelle Lindqvist, Robert Nilsson, 45: Kent Astbrant, 44: Kristina Astbrant, Lotta Oscarsson Johansson, Sören Olofsson, 43: Herman Lynbech, 42: Jesper Wahlström, Lars Gunnarsson, Jihad Assaf, Joakim Johansson, Alex Gunnarsson, Ann-Christin Carlsson, 41: Haris Dreco, Peter Magnusson, Rasmus Bexell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!