Edvin får börja säsongen i gips: "Läkt bra"

När Gullringen spelar sin första träningsmatch på fredagen finns inte Edvin Johansson med i truppen. Den blivande 18-åringen har armen i gips efter att ha brutit båtbenet. "Jag gipsade om armen i onsdags och det lät som det hade läkt bra så långt", säger han.

Gullringens Edvin Johansson är skadad och kommer att missa inledningen på försäsongen.

Gullringens Edvin Johansson är skadad och kommer att missa inledningen på försäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-15 15:00

Det är inte första gången som Johansson haft otur med skador. Förra säsongen åkte han på en fotskada tidigt som höll honom borta från spel i ett par månader. När han väl kom tillbaka spelade han 13 matcher i A-laget och fick prova på som både ytterback och mittfältare på högerkanten. 

Den här gången skadade han sig inte på fotbollsplanen, men båtbensbrottet han ådrog sig för en månad sedan har förstört försäsongen för hans del.

– Jag har haft ett kalkgips på armen de senaste fyra veckorna. I onsdags var jag på sjukhuset och bytte till ett plastgips. Läkningen har gått bra så här långt. Nu ska jag ha det nya gipset i två veckor till. Sedan ska en magnetröntgen göras och först då får jag veta hur länge till som jag blir borta.

Hur känns det att missa försäsongen?

– Det är tråkigt förstås, men det är bara att bita ihop och ha tålamod.

Kan du träna någonting?

– Det enda som funkar just nu är att använda träningscykel så det försöker jag göra för att hålla igång benen i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!