Melker klev fram som matchvinnare: "Jäkligt skönt"

Gullringen hade flera nyckelspelare borta. Då klev Melker Johansson fram och sköt tre blytunga poäng till laget i hemmamatchen mot Aneby. "Det var en lagseger", säger tvåmålsskytten.

Melker Johansson gjorde två av Gullringens GoIF:s tre mål i hemmasegern mot Aneby.

Melker Johansson gjorde två av Gullringens GoIF:s tre mål i hemmasegern mot Aneby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-02 21:28

Gullringens GoIF hade inför fredagens hemmamatch mot Aneby SK hela åtta raka segrar på kontot. 

Nu fick man däremot klara sig utan namn som Ola Lindblom, Albin Gustafsson, Jesper Wärnehall och Marcus Oskarsson Johansson. Vad gjorde väl det? Unge Melker Johansson axlade rollen som matchhjälte och gjorde två av målen i det som till slut blev en 3–0-seger.

– Det är jäkligt skönt, faktiskt, säger Johansson.

Hans första kom i den 14:e minuten, då Ricky Gustafsson spelade fram honom. Det andra, som kom i den 57:e, spelades också det fram av Gustafsson. 

– Båda var faktiskt efter fina anfall där vi spelar oss fram. Sen får jag passningar i sidled där det mer eller mindre bara var att lägga in bollen, säger Johansson när han beskriver sina mål.

Hur upplevde du matchen?

– Kanske inte den bästa fotbollen, utan mer löp och kamp. Vi springer för varandra och det var en lagseger. Aneby är tunga och har bra spelare centralt, men annars är de ganska svaga. Sen är det kanske svårt för dem att komma hit och spela med tanke på att de inte har så mycket att spela för rent tabellmässigt. 

Melker Johansson tycker också att laget visar styrka, med tanke på de tunga avbräcken.

– Klart att det känns när fyra, fem startspelare försvinner så där. Samtidigt tycker jag att vi kommer samman som grupp och de som får chansen gör det riktigt bra.

Det avslutande 3–0-målet kom i slutminuterna, på straff. Då fick Ricky Gustafsson själv skriva in sig i målprotokollet.

Karlo Goranci, spelande tränare i Gullringen, var helnöjd med insatsen.

– Med tanke på alla sena återbud vi fick så känns det som årets vinst, haha, säger Goranci, som själv spelade som mittback.

Han fortsätter:

– Det var verkligen ingen finfotboll, utan en riktig laginsats där vi krigar och springer för varandra hela tiden. Jag tycker att vi är bättre och vinner rättvist. Visst, Aneby trycker på lite i början av andra halvlek men vi reder ut stormen och sätter sen tvåan. Då dog matchen lite.

Noterbart är att två tonåringar fick styra Gullringens centrala mittfält. Och Karlo Goranci öste beröm över både Felix Johansson och Herman Lynbech.

– De gör det galant och imponerar verkligen med tanke på sin ålder.

Gullringen befäste därmed sin andraplats i division 4 och är fortsatt två poäng före Tranås FF, som vann sin fredagsmatch mot Tenhult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!