Matchvinnaren om den avgörande fullträffen

Han fick ta många smällar och bita i gräset under matchens gång. När slutsignalen ljöd på Arena Ceos var det ända Haris Dreco som stod som matchvinnare för Vimmerby i derbyt mot Gullringen. "Det kommer att kännas i kroppen på lördag morgon, men vi tar tre poäng och då är det värt det", sa Dreco efter 2–1-vinsten.

Haris Dreco och Niklas Gunnarsson gjorde Vimmerbys mål i derbyt mot Gullringen.

Haris Dreco och Niklas Gunnarsson gjorde Vimmerbys mål i derbyt mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-10 22:15

Förra säsongen förblev Haris Dreco mållös. Den här säsongen har VIF:s mittfältare fått en lite offensivare roll i laget och hans 2–1 mot Gullringen var hans tredje mål för säsongen.

Det kom ett par minuter in i andra halvlek och var en riktig fullträff från distans.

– Farsan har sagt åt mig att skjuta mer. Jag hade ett försök i första halvlek som gick högt över. Nu fick jag läget och tänkte att får jag rätt träff så kan inte målvakten ta den. Det kändes väldigt skönt att se bollen gå in. Särskilt med tanke på att jag var ganska säker på att vi skulle kunna klara att hålla undan om vi bara fick det där målet, sa Dreco.

Han skulle få rätt. Gullringen hade visserligen mycket boll och det mesta av spelet, men de heta chanserna uteblev i princip.

– Vi borde ha avgjort matchen tidigare med tanke på hur många lägen vi hade. Att vi vann var det viktigaste och nu har vi skaffat oss en riktigt bra position inför fortsättningen.

Vimmerby drabbades av ett par avbräck redan i första halvlek. Både Rickard Thuresson och Ahmed Tarabeih fick kliva av.

– Jag tycker att både Joakim Storm och Anton Brorsson kom in och gjorde ett otroligt jobb. Det är en stor skillnad jämfört med förra året att vi har den bredden i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!