Han lämnar DSK – aktuell för derbyrivalerna i fyran

Djursdala SK lyckades kvala sig kvar i division 5 och kommer att spela där även nästa säsong. Då kommer man dock få klara sig utan Robin Gustafsson. "Nej, det blir inte Djursdala i alla fall", säger han.

Djursdala SK tappar en viktig spelare.

Djursdala SK tappar en viktig spelare.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-22 17:00

Robin Gustafsson flyttade hem från Linköping inför den förra säsongen och bestämde sig för spel i Djursdala SK och division 5. Men säsongen där blev inte riktigt som han och laget hade tänkt sig. 

– Säsongen som var skapar ju inte ett större sug för fotbollen direkt, säger han och fortsätter:

– Vi hade ett bra lag på pappret och det var jättekul när alla tränade och höll igång. Men sen försvann suget när allt det här med coronan tog fart. 

DSK lyckades till slut hålla sig kvar, efter ett dramatiskt kvalspel. Robin Gustafsson kommer däremot inte att spela kvar. 

– Nej, det blir inte Djursdala i alla fall. Jag har sagt till mig själv att ska jag spela fotboll så blir det något som Tuna eller Gullringen, säger Gustafsson. 

undefined
Robin Gustafsson är aktuell för en comeback i sin moderklubb Gullringens GoIF.

Han har Gullringen som moderklubb men har även spelat i IFK Tuna. 

– Jag vet vad jag får av båda klubbarna. Det hade varit kul att spela med lillebrorsan (Petter) i Gullringen. Sen är Tuna också bra och jag har bra kontakt med Tobbe (Ekström). Jag var med på deras (Tunas) testmatch och tänkte testa med Gullringen också, men då hade jag problem med en baksida som jag drog i kvalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!