Han siktar på att spika igen i prestigederbyt

Mot Värmbol kom hans första nolla. Mot Tyresö kom andra raka vinsten. Både ÅFF och målvakten David Ahlberg har medvind just nu. "Vi vill vara där uppe", säger 20-åringen.

Två raka segrar i serien - och en cupseger senast. David Ahlberg blev hjälte mot Malmslätt efter att ha räddat en straff mot Dinko Felic.

Två raka segrar i serien - och en cupseger senast. David Ahlberg blev hjälte mot Malmslätt efter att ha räddat en straff mot Dinko Felic.

Foto: Mattias Heikki

Fotboll2020-08-28 08:47

Tabellen är betydligt trevligare att titta på med ÅFF-ögonen just nu. 

Inför lördagens prestigefyllda östgötaderby mot Assyriska IF är ÅFF bara en poäng från kvalplatsen. Snacka om att viktiga poäng står på spel i matchen som vi sänder på sajten. För även Norrköpingslaget behöver varje pinne man kan få i bottenregionen av serien.

Om ÅFF:s nyförvärv David Ahlberg spelar som han gjorde mot Värmbol får Assyriska svårt att göra mål. Den unge målvakten gav ett tryggt och stabilt intryck i 1-0-segern. Och fick hålla sitt livs första seniornolla.

– Jag fick göra räddningar på några långskott där jag stod rätt placerad. Det var väldigt viktigt för oss som lag att hålla nollan, säger han.

Nollan mot Värmbol följdes upp med en den andra raka segern när Tyresö besegrades förra helgen med 2-1.

Även den här gången fick David Ahlberg rädda sitt ÅFF vid flera tillfällen. Det mest minnesvärda var sidledsförflyttningen och reflexräddningen på Hisham Shnawas nick från nära håll.

Glädjen gick inte att missa. Efteråt knöt han högernäven och jublade högt. 

– Vi gjord en bra försvarsinsats och offrade oss för varandra. Det känns som att vi blir bättre och bättre för varje match. Vi är ett ungt lag med stor potential. 

Och apropå medvind så gick ÅFF vidare i cupen i tisdags efter straffseger mot Malmslätt. Stor hjälte blev David Ahlberg när han räddade en straff slagen av Dinko Felic.

undefined
Två raka segrar i serien - och en cupseger senast. David Ahlberg blev hjälte mot Malmslätt efter att ha räddat en straff mot Dinko Felic.

Ahlberg gjorde sin seniordebut som 15-åring när han fick spela två matcher i division fyra för moderklubben Arboga Södra (laget vann båda matcherna).

Men det är under den här säsongen som han tar sig an seniorfotbollen på allvar. Ahlberg har spelat i alla ÅFF:s matcher i tvåan den här säsongen efter flytten från Kalmar FF:s organisation.

– Jag hade tränat mycket med Kalmars A-lag och spelat en del i U21 så omställningen har inte varit så svår för mig. Jag tycker att jag har anpassat mig bra.

Vad är största skillnaden mot juniorfotbollen?

– Nu när man spelar i ett A-lag finns det fans som följer laget och som behöver lita på en. Det känns bara roligt och jag trivs i den rollen. Men förutom det är spelarna på plan större och tempot är högre.

Vad tänker du på inför derbyt på lördag?

– Vi kommer att kämpa för tre poäng. Vi har ett par bra starka defensiva insatser att bygga vidare på.

Och även ett bra målvaktsspel från David Ahlbergs sida.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!