Han slog till med ett hattrick i cuppremiären

Rimforsa IF var först ut att spela en tävlingsmatch av våra lokala lag. Det blev dramatiskt mot Sturefors, där lagen fick dela på poängen efter ett hattrick av Daniel Rambin. "Vi gömmer oss lite i andra halvlek", säger RIF-tränaren Mats Andersson efter 3–3.

Daniel Rambin gjorde RIF:s alla tre mål i cupmatchen mot Sturefors.

Daniel Rambin gjorde RIF:s alla tre mål i cupmatchen mot Sturefors.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-19 14:44

På söndagen drog Östgötacupen igång för Rimforsa IF:s herrar, som ingår i en grupp med Brokinds IF, Falerums IF, Grebo IK och Sturefors IF.

De sistnämnda, som också ingår i samma division 4-serie som Rimforsa 2023, stod för motståndet på Kisa IP i den första matchen.

Då såg Daniel Rambin till att ge RIF en perfekt start, med två straffmål i den första halvleken. Sturefors hann däremot med att reducera innan paus.

– Vi gör en jättebra första halvlek och kontrollerar den i stort sett hela tiden med ett bra eget spel. Vi skapar många lägen och får två straffar som inte är mycket att snacka om. Tyvärr gör Sturefors ett mål där. De hade väl två anfall i första och gör ett mål, säger Mats Andersson, tränare för Rimforsa.

Med en kvart kvar av den andra halvleken kom också kvitteringen. Bara tre minuter senare hittade Sturefors ett ledningsmål.

– Där kommer vi inte alls upp i samma nivå och gömmer oss lite. Sturefors slår mycket långt, vilket vi har problem med. Såna typer av lag hade vi problem med även förra säsongen.

Daniel Rambin var dock inte klar. Han såg till att rädda en poäng för RIF, med sitt tredje mål i matchen mot slutet.

– Det kan jag ändå vara nöjd med, att vi får till en forcering och att vi får göra ett spelmål också.

Utöver Rambin, så stack Qalid Adan Haji och Sam Lenneman Söderberg ut i RIF. Nästa helg väntar Falerum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!