Händelserik premiär på Vimarvallen

Det hände en hel del då VIF spelade seriepremiär mot Sandsbro på hemmaplan i lördags. Publiken fick se såväl röda kort och snygga mål samt en sen kvittering av gästerna som gav det oavgjorda resultatet 2-2 (1-1).

Heta känslor. Vimmerbys Stefan Bragsjö är inte helt överens med Sandsbros Christian Andersson. Bragsjö gav VIF ledningen med 2-1, men gästerna kvitterade fem minuter från slutet.

Fotboll2004-04-26 06:55

Det var framförallt under en period i första halvlek som det hettade till ordentligt gång på gång.
Det började med att gästerna hade en jättechans att ta ledningen efter sex minuter, men Vimmerbys back Jimmy Fröberg agerade räddande ängel och nickade bort bollen innan den hann passera mållinjen.
Spelet vände sedan och Tobias Rinaldo tog sig in i straffområdet där han blev fälld och skaffade en straff åt VIF. Den tog Smail Hasanbegovic och trots att målvakten gick åt rätt håll nådde han inte Smails välplacerade skott som satt perfekt innanför stolpen.
Fem minuter senare var Tobias Rinaldo på väg igenom igen. Han blev dock fasthållen en liten bit utanför straffområdet, men lyckades hålla balansen någorlunda och ta ett avslut. Domaren lät spelet gå, men vid nästa spelavbrott tog han fram det röda kortet och visade ut Rickard Kjellberg i bortalaget.
- En annorlunda lösning på situationen, men samtidgt ett logiskt domslut med tanke på att Tobias fick chansen att ta skottet, men hindrades en hel del av fasthållningen strax innan, tyckte Budo Ericsson i VIF.

Tur i oturen
Vimmebys numerära överläge blev inte så långvarigt. Efter en kvart fick Vimmerby också en spelare utvisad.
Det var målvakten Lasse Gustafsson som fick en smäll av en forward i Sansbro och reagerade på det genom att säga några mindre väl valda ord och kasta bollen på den liggande bortaspelaren. Domaren visade det röda kortet för Lasse och gav Sandsbros spelare en varning.
Vanligtvis brukar man inte ha en reservmålvakt på bänken, men nu hade VIF lite tur i oturen kan man säga. Fredrik Lindeborg fanns på bänken och fick göra ett inhopp.
Fredrik hann att göra ett par bra ingripanden, men kunde inte göra mycket åt gästernas kvitteringsmål som kom efter en knapp halvtimme.
VIF var inte nöjda med domarens agerande innan målet. Sandsbro fick en billig frispark på egen planhalva som flera av spelarna i laget stannade upp och ifrågasatte. Sandsbro vände istället spelet snabbt och kom i snabb en kontring på högerkanten. Fredrik Lindeborg klarade det första avslutet, men nådde inte returen som Jonas Nilsson sköt in i öppet mål.

Snyggt mål
Början på andra halvleken var inte lika intensiv. Vimmerby fick dock upp förhoppningar om seger då Stefan Bragsjö gav laget ledningen efter dryga tjugo minuter.
"Bragge" visade härlig känsla då han slog en hörna från vänster och bollen letade sig direkt in i mål.
VIF hade sedan flera fina lägen att punktera matchen. Inhopparen Simon Nathansson sköt över i fint läge och Stefan Bragsjö kom loss på högerkanten, men sköt tätt utanför.
Sandsbro var heller inte ofarliga i sina attacker, men Vimmerby såg ut att reda ut stormen. Fem minuter från slutet fick dock gästerna en hörna som Fredrik Alering nådde högst på och nickade mot mål. Efter viss tvekan signalerade domaren för mål och lagen fick dela på poängen i premiären.
- En poäng i premiären är inte så illa, men det känns som en halv förlust för vi borde avgjort i mitten på andra. Det vi får ta med oss är att vi spelade bra fotboll stundtals och framförallt visade rätt inställning, sa Budo Ericsson.
Bäst i VIF för dagen var Stefan Bragsjö. Gästernas främste var Lucas Emanuelsson på topp.
Sedan ska det sägas att domaren Martin Gustavsson gjorde en del konstiga bedömningar, men det drabbade i och för sig båda lagen.