HM IS vann händelserikt derby: "Riktigt skönt"

Händelserikt och dramatiskt. HM IS fick med sig tre sköna premiärpoäng från derbyt hemma mot Hultsfred. "Vi får vara jättenöjda med den här segern", säger Roger Olofsson efter 3–2.

Roger Olofsson och HM IS fick fira en derbyseger mot Hultsfred i seriepremiären.

Roger Olofsson och HM IS fick fira en derbyseger mot Hultsfred i seriepremiären.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-18 18:50

Det var olika stämningslägen hos de två lägren efter division 5-derbyt i Hjältevad. Det är inte så konstigt.

HM IS fick en kanonstart på matchen och ledde med 3–0 i paus. Rasmus Samuelsson slog till två gånger om, medan Kristoffer Oskarsson satte ett.

– Första halvlek spelade vi väldigt bra. Vi gjorde precis det vi pratade om på förhand, säger HM IS-ledaren Roger Olofsson.

Sebasthian Svensson, tränare för Hultsfreds FK, var i sin tur väldigt besviken.

– Vi ligger helt fel i positionerna och bjuder på tre mål. Målen är nästan identiska, där HM IS hittar in bakom vår backlinje med en längre boll, säger han.

Det utgångsläget i paus var givetvis inget gästerna hade hoppats på.

– Nej, det är svårt att jobba med 3–0 i baken... Vi sa bara att vi ska gå ut och tänka 0–0 för att sen se hur långt det räcker, säger "Basse".

undefined
Sebasthian Svenssons HFK kom aldrig till en kvittering.

Avslutningen blev trots allt dramatisk. HFK reducerade två gånger om på straff, genom Diego Nicolas Toribio Urrutia. I den 72:a minuten fick HM IS sedan en spelare utvisad.

– Vi var inte riktigt med mentalt i den andra halvleken. Efter utvisningen så tycker jag inte att Hultsfred riktigt gör det oroligt för oss, utan vi är snarare närmare ett fjärde mål, säger Olofsson, som var nöjd med mycket efter 3–2-segern.

– Ja, det är riktigt skönt att vinna premiären.

Sebasthian Svensson:

– Jag är lite extra besviken över att vi inte får till någon bättre slutforcering, med tanke på att vi reducerar till 3–2 så pass tidigt. Vi är inte tillräckligt hungriga och har inte riktigt den spetsen som krävs. Överlag tycker jag inte att vi är där, och då förlorar man matcher. HM IS vinner fullt rättvist.

HFK-tränaren plussade Martin Johansson och Sebastian Strömbom, men tillägger:

– Alla kan bättre.

Roger Olofsson var belåten med hela laget.

– Det är svårt att lyfta fram någon när alla gör det jäkligt bra. Kanske att Gustav Stejdahl och Teo Berggren ska ha extra plus. Även Rasmus Samuelsson gör det bra i första halvlek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!