Hanna Glas hyllas: "En av de bästa i världen"

Bayern München har kopplat greppet i Champions League-semifinalen mot Chelsea. Svenska Hanna Glas blev stor segerregissör med både drömmål och assist. –Det snyggaste målet jag gjort i karriären, säger Glas till Fotbollskanalen.

Hanna Glas. Arkivbild.

Fotboll2021-04-25 21:21

Det var upplagt för en blågul duell i den första Champions League-semifinalen mellan Chelsea och Bayern München.

Och det var till slut Hanna Glas som gick vinnande ur striden.

Svenskan fixade ledningsmålet redan i den tolfte minuten när hon skickade in ett inlägg som Sydney Lohman satte dit.

Chelsea kom tillbaka och kvitterade på en frispark från norska Guro Reiten som Melanie Leupolz prickade in med pannan.

Men när matchklockan tickade upp mot en timmes spel klev Glas fram på nytt. Svenskan avancerade längs högerkanten och letade någon att spela, men alternativen var få. Då avlossade hon sin egen kanon och skruvade in 2–1-målet som räckte hela vägen till seger.

– Jättekul faktiskt. Det kunde inte blivit bättre, säger Glas till Fotbollskanalen.

– Vi har gett oss själva ett väldigt bra utgångsläge, men vi vet också att det kommer bli en väldigt tuff andra match och vi måste vara 100 procent fokuserade, för vi vet hur skickliga de är.

"Har underskattat henne"

Efter matchen hyllades hon av Bayern-tränaren Jens Scheuer.

– Hanna är en av de bästa högerbackarna i världen. Jag var förvånad över att hon kunde göra mål med vänstern, jag har underskattat henne lite, säger Scheuer enligt Washington Post.

Det annars så svenskbetonade Londonlaget Chelsea saknade en viktig pjäs i lagkaptenen Magdalena Eriksson. Mittbacken skadade sig i FA-cupen mot London City för ett par veckor sedan och har inte spelat sedan dess.

Tränaren Emma Hayes hoppas att stjärnan ska vara redo för spel lagom till returen 2 maj.

– Hon har haft en vadskada, vi hoppades att hon skulle vara redo. Hon behövde ett par dagar till. Sanningen är att jag inte vet om hon kan spela. Jag kan bara hoppas att hon är tillgänglig, säger Hayes till Uefas hemsida.

Oavgjort mellan PSG och Barcelona

Söndagens tidiga semifinal mellan Paris Saint-Germain och Barcelona blev en jämn historia som slutade 1–1 efter två tidiga mål.

Barcelonas Jenifer Hermoso skickade in ledningsmålet i den 13:e minuten, men bara åtta minuter senare kunde PSG:s amerikanska försvarare Alana Cook utjämna för det franska laget.

Fler mål blev det inte.

Returmötena spelas 2 maj. I potten finns två platser till Champions League-finalen som spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.