Här är Christer Erikssons nya uppdrag: "En drömlösning"

Han ledde Vimmerbys herrlag till stora framgångar. Nu tar sig Christer Eriksson an ett nytt uppdrag. Det som huvudtränare i klubbens juniorlag. "Det är en fantastiskt bra lösing för oss och på den satsning vi gör på J18-laget", säger David Lindgren.

Christer Eriksson tar sig an ett nytt uppdrag.

Christer Eriksson tar sig an ett nytt uppdrag.

Foto: Arkivbild

Fotboll2022-01-12 14:05

I tisdags hade Vimmerby IF en informationsträff för den kommande satsningen på juniorlaget. Responsen var stor. 

– Ja, verkligen. Vi hade ett 40-tal killar som samlades på läktaren och lyssnade på vad vi hade att säga. Och reaktionerna har också varit positiva. De ska känna att det händer något och att vi skapar förutsättningar för att de ska utvecklas på ett bra sätt. Sedan är det upp till varje individ hur långt man vill nå med sin fotboll. 

Vad innebär satsningen?

– Vi har hela tiden gjort insatser för killar och tjejer från år till år. Från 13 års-ålder har de som velat bland annat haft möjlighet att komplettera träningen med sitt eget ålderslag med ett extrapass i veckan. Nu vill vi ta det ett steg till. J18-laget kommer bli vårt andralag, före reservlaget och nivån bakom A-laget. Det kommer också bli uttagning till J18-laget. Det skiljer sig lite annars från den grundprincip vi har i ålderslagen, säger David Lindgren, verksamhetschef, och fortsätter:

– Tanken är också att J18-laget ska bli en brygga till seniorfotbollen. Steget är annars längre än vad det är på damsidan, där tjejerna tidigare får känna på hur det är att spela på seniornivå. Här finns även en rak seriepyramid. Med den här satsningen vill vi att de som brinner för fotbollen får större chans att utvecklas. Vi vill tävla och slåss med andra klubbar, även på juniornivå. 

Den som ska leda satsningen är alltså meriterade Christer Eriksson, mångårig tränare och ledare i Vimmerby IF.

– Det känns fantastiskt att han vill ge tillbaka och lägga tid på att förädla de här killarna i 16–18 års-åldern. Christer är huvudansvarig och matchcoach, men kommer också ha hjälp av andra duktiga ledare i föreningen, som Håkan Karlsson, Budo Ericsson och Peter Hellenstierna. 

Vilken serie som J18-laget kommer att hamna i är oklart. I J18-laget ges också möjlighet att ha med fem överåriga spelare. 

David Lindgren säger vidare att 18-årige Hampus Carlsson bestämt sig för att ta klivet från Storebro IF till Vimmerby IF.

– Vi är tydliga med att vi vill upp i division tre med vårt herrlag igen och vill skapa en utvecklande matchmiljö för båda våra representationslag, på herr och dam. Att båda lagen ska spela i förbundsserier framöver är rimligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!