Här är de bästa lokala spelarna från veckan

Ännu en fullspäckad fotbollsvecka är lagd till handlingarna. Här har vi plockat ut de elva lokala spelare som vi tyckte gjorde det bäst.

Joakim Storm sköt seriesegern till Vimmerby IF med sitt kvitteringsmål mot Gullringen.

Joakim Storm sköt seriesegern till Vimmerby IF med sitt kvitteringsmål mot Gullringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-09-19 18:00

MÅLVAKT

Petter Gustafsson, Gullringens GoIF: Höll länge, länge nollan i derbyt mot Vimmerby IF. Stod för flera riktigt fina räddningar, där han fick sträcka ut och visa sin skicklighet. Var även trygg med fötterna. Kan inte lastas för något av de två målen VIF sedan gjorde.

BACKAR

Ludwig Strömbom, Vimmerby IF: Bildade mittbackspar med Anton Ljungberg mot Gullringen – och gjorde det bra. Är vanligtvis ytterback, men fick rycka in när VIF saknade sina ordinarie mittbackar. Var lugn med bollen och stark i närkampsspelet. Slog även den avgörande passningen till 2–2, som i förlängningen betydde att Vimmerby säkrade seriesegern.

Tobias Stridh, Hultsfreds FK: Säker i försvaret när HFK avfärdade Ariel med 3–0. Gjorde sannolikt sin starkaste insats för säsongen och är viktig för hela defensiven i laget. 

Hampus Nilsson, Rimforsa IF: Blev visserligen förlust (3–1) borta mot serieledande Hemgårdarna. Nilsson var dock riktigt bra i RIF, tillsammans med mittbackskollegan David Lund. 

Youssef Saloum, Målilla GoIF: En spännande, ung ytterback. Var bland de bästa i Målilla när de vann derbyt mot Virserum och fick också beröm för sin insats.

MITTFÄLTARE

Melker Johansson, Gullringens GoIF: Gjorde nog sin bästa match för säsongen mot Vimmerby. Stack ut i den första halvleken, framför allt, där han tog sig förbi på sin kant flera gånger. Visade mognad, trots sin unga ålder. 

Martin Brorsson, Södra Vi IF: Kan spela både i backlinjen och på mittfältet och gör sällan en dålig match. SVIF tog en stark poäng hemma mot topplaget IFK Västervik och det var just Brorsson som stod för kvitteringen till 1–1.

Bellal Adem Nur, Storebro IF: Öppnade målskyttet för Storebro borta mot Gunnebo och fick beröm för sin insats efter 4–3-segern. Är lugn med bollen och hittar ofta fina passningar.

ANFALLARE

Joakim Storm, Vimmerby IF: Skyttekungen fick kröna sin fina säsong med att slå in det avgörande målet och skjuta seriesegern till Vimmerby. Hade innan dess bud på mål, men träffade bland annat stolpen. I den 78:e minuten höll han sig framme på måltjuvs-vis och var på rätt plats.

Adam Härnström, Kisa BK: På tal om avgörande mål... Härnström väntade till den 95:e (!) minuten innan han säkrade Kisa BK:s kontrakt i "trean", när laget vann med 2–1 mot Västervik. Nu har den skicklige anfallaren gjort 14 mål i serien, vilket är imponerande.

Alex Gunnarsson, Frödinge/Brantestad SK: Med sitt femte mål för säsongen såg han till att ge FBSK en drömstart mot SK Lojal. Gunnarssons gäng vann till slut med 2–0, där han var en av matchens främsta.

Adam Härnström har varit viktig för Kisas offensiv. Han satte också det avgörande målet mot Västervik, som innebar nytt kontrakt i division tre.
Adam Härnström har varit viktig för Kisas offensiv. Han satte också det avgörande målet mot Västervik, som innebar nytt kontrakt i division tre.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!