Heta anfallare tar plats på topp i Veckans Elva

Med två fyramålsskyttar på topp finns det gott om offensiv kraft i denna upplaga av Veckans Elva. Här är de lokala lirarna som utmärkt sig mest på sistone.

Joakim Storm, Diego Urrutia och Karlo Goranci tar plats på topp i Veckans Elva.

Joakim Storm, Diego Urrutia och Karlo Goranci tar plats på topp i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-24 11:00

MÅLVAKT:

Isak Arvidsson Nägga: Agerar stabil sista utpost i Rimforsa. Har växt ut till en av den lokala fotbollens bästa målvakter den här säsongen.

BACKAR:

Victor Okeji: Var bäst på planen i debuten för Gullringen när laget överlistade Tranås hemma. Vänsterbacken ser nu ut att vara på väg att lämna klubben efter bara två matcher. Det hade varit ett stort avbräck.

Anton Palmér, Storebro IF: Klev ner och tog rollen som mittback mot HM IS. Fungerade väldigt väl där och klev även upp och var farlig på fasta situationer. Blir en nyckelspelare i Storebros kamp om nytt kontrakt.

Elias Hallingfors, Södra Vi IF: Klev fram som stor matchvinnare mot Tjust på bortaplan. Nickade in tre mål inom loppet av 20 minuter och fixade segern med 3–2.

MITTFÄLTARE:

William Waerme, HM IS: Stod för en gedigen arbetsinsats på mittfältet vid 3–1-vinsten borta mot Storebro. Gjorde mycket nytta som bollvinnare på mitten.

Adam Strangnefeldt, Rimforsa IF: Visade vägen med 1–0-målet i 3–1-segern hemma mot Mjölby Södra. Jobbade hårt på mittfältet i övrigt och gör sällan en dålig match.

Johan Carlsson, Vimmerby IF: Visar inga tecken på ålderskrämpor trots sina 42 år utan går in och styr och ställer på mitten i mest varje match. Kan konsten att stå på rätt ställe, men räds inte för att springa heller.

Salim Al-Fnikher, Målilla GoIF: 17-åringen gjorde sitt första A-lagsmåls när Målilla tog en viktig 2–1-seger hemma mot Hebe. Gjorde en stark insats i övrigt och kan bli nyttig för laget framöver.

ANFALLARE:

Joakim Storm, Vimmerby IF: Stod för imponerande fyra fullträffar i 6–0-segern mot Stensjön och är lagets skyttekung så här långt med nio mål totalt. Senast mot Ekhagen gjorde han ett gediget jobb på topp med sin löpkapacitet. Ett av flera anfallsess som VIF-tränaren Patrik Gunnarsson har att välja mellan när han blandar leken framöver.

Karlo Goranci, Gullringens GoIF: Har gjort mål och spelat en viktig roll när laget besegrat såväl Tranås som Örserum på sistone. Efter att ha klivit ner i försvaret ett par matcher så är Gullringens spelande tränare tillbaka på topp där han hör hemma. 

Diego Urrutia, Hultsfreds FK: Fortsätter att ösa in mål. Mot Gunnebo borta svarade han för fyra i första halvlek. Sedan fick han kliva av med en fotskada och spara på krafterna till toppderbyt mot HM IS på måndagen.

Karlo Goranci Gullringen
Karlo Goranci Gullringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!