Veckans elva – här är spelarna som varit bäst

Det är, som alltid, hård konkurrens om platserna i veckans elva. Många spelare i de lokala lagen gjorde det bra. Här är de vi tyckte var allra bäst.

Sporten har plockat ut de elva bästa spelarna från veckan som varit. Ahmed Tarabeih, Tobias Thuresson och Stephen Kigongo är tre av dem.

Sporten har plockat ut de elva bästa spelarna från veckan som varit. Ahmed Tarabeih, Tobias Thuresson och Stephen Kigongo är tre av dem.

Foto: Torbjörn Allvin/Haris Dreco

Fotboll2022-08-25 12:00

MÅLVAKT:

Tobias Thuresson, IFK Tuna: Stod för ett par avgörande räddningar i derbymatchen mot Storebro, bland annat på ett friläge. Släppte in ett mål men var sedan säkerheten själv.

BACKAR:

Victor Okeji, Gullringens GoIF: Två assist. Ett mål. Mycket mer än så kan man inte begära av en ytterback. Varit viktig för Gullringen på kanten, med sin speed och styrka. Fin insats i 4–0-segern mot Ölmstad.

Emil Thapper, Hultsfreds FK: HFK fick se sig slagna i seriefinalen mot IFK Västervik. Många spelare kom inte upp i nivå i hemmalaget. Thapper var inte en av dem. Gjorde det bra, mot ett starkt Västervik.

Albin Gustafsson, Gullringens GoIF: Vikarierade som mittback när kaptenen Alexander Svartz var avstängd. Skötte sig galant och fick beröm av tränaren Karlo Goranci. "Det gjorde han riktigt bra".

Teodor Berggren, HM IS: Division 5-laget har fortsatt häng på topplaceringarna. 3–2-segern mot Södra Vi IF var oerhört viktig. Berggren visade också varför han är viktig för sitt lag. Slog till med sitt andra mål för säsongen och var stabil överlag.

MITTFÄLTARE:

Anthon Békési, IFK Tuna: Tuna vände och vann derbyt borta mot Storebro. Békési byttes in och bidrog med stabilitet och trygghet. Var lagets bästa spelare i 5–1-segern.

Erik Lindblad, Kisa BK: En dammsugare på mittfältet. Gör sällan en dålig match och är viktig för att presspelet i laget ska fungera. Mot Torstorp gjorde han stor nytta på mittfältet.

Robin Gustafsson, Hägerstads IF: Involverad i det mesta i offensiv väg för HIF och är verkligen en nyckelspelare. Låg bakom fyra av sex mål när Hägerstad tog en trepoängare mot Malmens FF.

ANFALLARE:

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF: Planens gigant när VIF avfärdade Aneby (3–0). Löpte kopiöst och skapade chanser på egen hand. Gjorde ett läckert mål, där han smällde upp bollen i nättaket efter en lång löpning.

David Cederholm, Rimforsa IF: Så viktig för sitt lag. Fått ordentlig fart på målproduktionen nu också och är uppe på tio mål totalt i division 4 den här säsongen. Var tungan på vågen i 3–1-segern mot Boxholm, där han stod för två nya mål.

Stephen Kigongo, Kisa BK: Den mesta givna liraren i veckans elva. Slog till fem(!) gånger när KBK besegrade Torstorp med 7–4. "Stephen var jättebra", berömde tränaren Alberis da Silva. Efter fem mål förstår man det.

David Cederholm tar plats efter två mål mot Boxholm.
David Cederholm tar plats efter två mål mot Boxholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!