Tränarkollen – så ska lagen i "Fyran" vinna i höst

Lokalfotbollens höstsäsong står för dörren, och några som är mest laddade av alla är tränarna själva. Vi tog kontakt med tränarna i våra tre division fyra-lag för att höra deras tankar inför fortsättningen.

Michael Miltons Djursdala SK har ett tufft spelschema i början av höstsäsongen.

Michael Miltons Djursdala SK har ett tufft spelschema i början av höstsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-28 14:00

KARLO GORANCI, GULLRINGENS GOIF:

– Vi hade en lite knackig vårsäsong, där vi hade en del sena poängtapp i flera matcher. Men samtidigt är vi väl ändå nöjda eftersom vi landade på en tredjeplats i tabellen. Vi är ett av de tre bästa lagen i serien och vi har mycket mer att ge nu när hösten kommer igång.

Under torsdagen förra veckan samlades laget för sitt första gemensamma träningstillfälle och på måndag sätter laget igång ordentligt för att vara redo till premiärmatchen på fredag nästa vecka.

Hur ser det ut med truppen?

– Det ser stabilt ut. Truppen är intakt och ser i nuläget skadefri ut. Ibrahim Doumbia är tillbaka i träning bland annat. Dessutom har vi ju fått in Dzenan Hrnic, som blir spännande att se "in-action". I övrigt har det inte skett några större förändringar i laget.

Höstpremiär hemma mot Malmbäck

– Malmbäck var ett av de bättre lagen när vi mötte dem i våras. Jag blev nästan lite förvånad, ska jag vara ärlig med att säga. Men vi tar en match i taget nu under hösten och ser hur det går. Vi är taggade på att komma igång.

Matchen mellan Gullringen och Malmbäck spelas den 5:e augusti.

PATRIK GUNNARSSON, VIMMERBY IF:

– Det blir att fortsätta i samma bana, för vi har bara blivit bättre och bättre. Det är flera lag som vill gå om, så det är fullt fokus som gäller.

Har ni kommit igång med träningen?

– Ja, det har vi, och sex träningar återstår innan det är dags för vår första match borta mot Djursdala. Vi hade jätteproblem mot dem hemma senast, men vi sitter i förarsätet och är redo för en tuff kamp.

Truppmässigt så har både Alex Karlsson och Vladimir Radak lämnat för att börja studera.

– Jag ser framför mig att "Sella" (Selatin Shaljani) och Ahmed (Tarabeih) kliver in och tar det mesta av deras jobb. Jag har även ett par andra spelare som alternativt skulle kunna hoppa in och sätta mycket press.

Vad behöver ni göra för att säkra seriesegern?

– Det gäller att vi satsar stenhårt i både presspelet och allt runt omkring. Vi kommer till mycket avslutslägen och det fattas bara att trycka in lite fler bollar i mål. Resterande lag jagar oss så vi får ha ordentligt fokus på vårt spel och ta det hela som det kommer. Målet för oss är ju att ta steget upp till en högre division än den vi är i nu. 

Vimmerbys match mot Djursdala äger rum den 12:e augusti.

MICHAEL MILTON, DJURSDALA SK:

– Vi startade våren bra, men därefter gick det dessvärre nedåt för vår del. Vi hade visserligen inte så höga förhoppningar, men inledde ändå med att ta tio poäng på fyra matcher. Men avslutet på vårsäsongen blev tuff för oss.

Vad var orsaken till att den där segervissa trenden inte höll i?

– Ja du, om jag ändå visste svaret på den frågan. Verkligheten kom ikapp oss antar jag. Men vi har ryckt upp oss och satsar vidare. Vi har träning på lördag och snart är det dags för premiären mot Tenhult.

Matchen spelas 6:e augusti.

Hur bra koll har du på Tenhult?

– Vi gjorde det bra mot dem i våras, när vi tog en uddamålsseger. Men det är klart att de vill vinna lika mycket som oss, så vi får se hur det går. Sedan har vi tre tuffa matcher på raken mot Vimmerby, Tranås och Gullringen.

Hur ser höstens plan ut? 

– Det är bara att föröka hitta orken och förmågan att hela tiden hålla pressen. Det tror jag är ett vinnande koncept. Målet är ju att vi ska hålla oss kvar i den här divisionen, avslutar han.

Vimmerby IF-tränaren Patrik Gunnarsson vill fortsätta på samma bana som i våras.
Vimmerby IF-tränaren Patrik Gunnarsson vill fortsätta på samma bana som i våras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!