Offensiv touch på senaste Damelvan

Seriespelet börjar gå mot sitt slut och vi har tagit ut en elva för de bästa damspelarna. De har varit bäst under de senaste veckorna. Det blir en offensiv lagd uppställning.

Vimmerby IF:s Nathalie Johansson är en av de givna i den senaste dam-elvan.

Vimmerby IF:s Nathalie Johansson är en av de givna i den senaste dam-elvan.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-09-21 06:30

MÅLVAKT

Pernilla Marelius, Vimmerby IF

Vimmerby är det lag som har släppt in minst mål den här säsongen och mycket kan man tacka deras målvakt Pernilla Marelius. 28-åringen har gjort ett antal fina räddningar och hållit tätt bakåt för sitt VIF.

BACKAR

Molly Levin, Vimmerby IF

Det blir en till VIF-spelare direkt här i elvan och försvararen Molly Levin har varit en klippa. Bra i duellspelet och bra på att hålla igång snacket ute på planen.

Saga Stejdahl, Vimmerby IF

Mollys mittbackskollega Saga Stejdahl har varit en viktig kugge för VIF och visat på stabilt försvarsspel.

Sandra Edlund, Frödinge-Brantestad SK

Har haft lite problem med skador men Sandra Edlund har kommit tillbaka med besked och gjort stor nytta i FBSK:s försvarslinje. 

undefined
Hultsfreds Emma Billing i kamp med HM IS Nellie Davidsson.

MITTFÄLTARE

Emma Billing, Hultsfreds FK

Emma Billing har tillsammans med Caroline Phalén varit en av HFK:s bästa spelare den här säsongen. Levererar poäng och har gjort det bra på mittfältet. 

Emma Adolfsson, Rosenfors IK

Rosenfors rutinerade mittfältare är en stöttepelare i RIK som kämpar i botten av tabellen. Adolfsson bidrar med både mål och assist från sin position. 

Caroline Phalén, Hultsfreds FK

Det blir en offensivt lagt startelva då våra lokala forwards har öst in mål. HFK:s erfarne Caroline Phalén visar att hon håller än och har varit en målgarant för sitt lag. 

Frida Pöder, Vimmerby IF

Frida Pöder får också kliva in i en liten nummer tio-roll på mittfältet. Frida bidrar inte bara offensivt med mål utan gör också ett hästjobb ute på planen genom sin löpvilja och sug att vinna tillbaka bollen. 

undefined
Hanna Hellström har öst in mål för Rimforsa IF.

ANFALLARE

Nathalie Johansson, Vimmerby IF

Ett av de mest självklara namnen i den här elvan. Vimmerby IF:s Nathalie Johansson visar fortfarande att hon besitter en fotbollskunskap som är högre än de flesta. Måldrottningen fortsätter att ösa in bollar och jagar segern i skytteligan.

Hanna Hellström, Rimforsa IF

Hanna Hellström är lite för vass för spel i division 4. Flera av de senaste matcherna har hon gjort minst fyra mål per match och legat bakom ännu fler med passningspoäng.

Emma Sjökvist, HM IS

Emma Sjökvist slåss tillsammans med HFK:s Carolina Phalén om skytteligan i damernas division 4. Sjökvist har verkligen vaknat under hösten för sitt HM IS som leder tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!