Här är detaljen som fördröjer övergången

Vimmerby IF och Åtvidabergs FF har fortfarande inte löst alla detaljer kring övergången av Simon Sandholm. "Vi väntar på en betalning från Oskarshamns AIK", säger ÅFF:s Mats Karlsson.

Simon Sandholm är inte helt klar för Åtvidabergs FF än.

Simon Sandholm är inte helt klar för Åtvidabergs FF än.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-03-19 15:09

Simon Sandholms övergång från Vimmerby IF till Åtvidabergs FF verkade i princip vara helt klar för nästan en månad sedan. Men övergången har dröjt och inget av lagen har bekräftat att anfallaren har bytt klubb – trots att spelaren själv redan skrivit på för ÅFF.
– Jag skrev under för tre veckor sedan och har tränat för fullt med ÅFF, säger Simon Sandholm.

Mats Karlsson, som är med i ÅFF:s sportgrupp, förklarar varför det har dröjt:
– Vi väntar på en betalning från Oskarshamns AIK för spelare de värvat av oss. Sedan ska vi betala Vimmerby innan Simon blir helt klar för oss, säger han.

Övergångsfönstret i Sverige stänger den sista mars, om mindre än två veckor alltså, men tills dess ska Sandholm-övergången vara klar.
– Ja, det kommer att bli klart innan fönstret stänger, säger Mats Karlsson, som ser stor potential i 20-åringen:
– Han har alla möjligheter att lyckas med sina egenskaper han besitter. Han har snabbheten och målskyttet men har tyvärr haft skadorna emot sig.

Simon Sandholm är inte heller orolig: 
– Det ska lösa sig inom kort. Jag kände inte till den här detaljen som gjorde att det drog ut på tiden först men sedan frågade jag ÅFF och fick det förklarat för mig.

Han har haft problem med lite skador och har inte kunnat medverka i alla träningsmatcher ÅFF haft inför seriestarten i division två.
– Tyvärr har jag haft bekymmer med en överbelastning i benhinnorna, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!