Här är förbundets beslut om VIF:s poängavdrag

Nej, Vimmerby IF får ingen hjälp i toppstriden. Poängavdraget mot Tranås FF står fast.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-02 10:42

Division 4-matchen mellan Vimmerby och Tranås har varit en följetong under hela hösten. VIF vann med 3–1, men blev av med segern då laget använde sig av en obehörig spelare.

Vimmerby valde att överklaga det beslutet.

– Det var inget medvetet fusk, utan ett misstag. Jag kan tycka att straffet inte är rimligt, sa David Lindgren i mitten av augusti när resultatet ändrades.

Sedan dess har VIF inväntat disciplinnämndens dom. Nu har beskedet kommit. 3–0-förlusten mot Tranås står fast, eftersom disciplinnämnden valt att inte bevilja prövningstillstånd.

– Det beslutet togs i torsdags, säger Jeanette Green Jeppson som är tävlingsjuridisk handläggare på Svenska Fotbollförbundet i Stockholm.

Vad är motiveringen?

– Det är en ren juridisk motivering. Enligt den 53:e paragrafen i våra stadgar krävs det prövningstillstånd för sådana här typ av ärenden. Om det är viktigt för rättstillämpningen, om det har förekommit ett grovt formfel vid handläggningen eller om det uppenbarligen strider mot stadgarna kan det bli prövning. Men i det här fallet har nämnden ansett att det inte föreligger någon anledning till det.

Det här innebär att Hvetlanda i praktiken har säkrat seriesegern, medan Vimmerby får svårt att nå andraplatsen. Det krävs att laget besegrar just Hvetlanda i den sista omgången, samtidigt som tabelltvåan Stensjön förlorar mot Aneby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!