Här är glada ÅFF-beskedet – efter den tunga smällen

Så nära andra segern – men på övertid tappade Åtvidabergs FF tre poäng till bara en i hemmamötet med Torn.

Foto: Per Bergsten

fotboll2018-06-16 18:41

– Så här mycket chanser har vi inte skapat i någon match tidigare under säsongen, så det är klart att känns surt som sjutton att inte få segern med sig. Jag tyckte att vi var värda det, sa Rickard Johansson, en av tre ÅFF-tränare.

Han suckade.

Det var botten mot toppen i division 1-fotbollen som möttes på Kopparvallen, men det märktes inte. Efter den tuffa våren var på ÅFF väg mot välförtjänt vinst mot skrällaget Torn, men på tre minuters övertid kom kvitteringen till 1–1.

Ett grymt öde för ÅFF som kämpade så hårt och höll undan så länge.

– Man kan säga att det var där som vi tappade segern, men samtidigt var det vår ineffektivitet som fällde oss. Vi skulle ha avgjort den här matchen tidigare, sa Johansson.

Målvaktsveteranen Henrik Gustavsson gjorde sin andra ÅFF-insats för säsongen och var en knapp minut från att hålla nollan och vinna igen. Det behövdes inte massor av vassa parader mot Torn, men tillräckligt många för att fullt riktigt få pris som matchens lirare i hemmalaget.

Nu ser det också ut som om Gustavsson kommer att fortsätta att spela.

Det glada beskedet för alla ÅFF-supportrar kom efter den bittra upplösningen.

– Det handlar om att kroppen ska hålla, men han är med så mycket han kan framöver och kommer att vara uttagningsbar för oss, sa Rickard Johansson.

Det var mycket som såg lovande ut för ÅFF före paus. Inte minst bjöds på gott om vassa omställningar med offensiva trion Simon Marklund, Dardan Mustafa och Khalid Abukar i spetsen. Marklund satte relativt tidigt viktiga 1–0 med ett skott strax utanför straffområdet och Mustafa hade det allra vassaste läget i övrigt när han efter eget genombrott satte bollen så nära ribbkrysset det går att komma.

ÅFF skapade som sagt mycket, men efter paus flyttade Torn upp sina positioner. Det gav en del lägen i en match som blev mer böljande och öppen, men samtidigt ska sägas att hemmalaget hade fler och exempelvis sköt ovannämnde Mustafa utanför i helt fri position.

ÅFF såg ut att gå mot seger, men efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet fick Adam Olofsson mer eller mindre omedvetet bollen i huvudet och styrde in den i mål. Därmed två förlorade ÅFF-poäng i jakten på att ta sig bort från bottenträsket.

– Det är väl sådana här resultat som är typiska för ett lag i toppen och för ett annat i botten. Vi får ta med oss poängen och att vi definitivt borde ha vunnit mot ett så bra lag, sa Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!