Här är Gullringens besked inför heta derbyt

Ted Åström Åberg, Haris Dreco och Ola Lindblom saknades i förra matchen mot Hvetlanda. Nu är den viktiga trion tillbaka.

Ted Åström Åberg är spelsugen efter sin skada.

Ted Åström Åberg är spelsugen efter sin skada.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-24 17:05

Med andra ord kommer Gullringen till spel med ett starkt lag i derbyt mot Vimmerby. Det är egentligen bara Marcin Muszka som inte är tillgänglig på grund av skada. Istället kommer John Nilsson eller Tobias Carlsson vakta GGoIF-målet.

– Det känns bra. Trots att vi inte har något att spela för i tabellen är det här säsongens roligaste match. Vimmerby har varit storebror i ett antal år. Nu vill vi visa att vi är traktens bästa lag, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Så det kommer inte vara några problem med inställningen?

– Nej, verkligen inte. Jag tror stenhårt på mitt lag. Vi har allt att vinna.

Vad tror du om matchbilden?

– Det kommer nog bli rätt tillknäppt inledningsvis. Liksom vi har Vimmerby ett starkt kollektiv. Det gäller att vara på tårna när tempot höjs.

Ted Åström Åberg, som vilade senast på grund av ljumskbekymmer, är laddad.

– Jag tränade för fullt i onsdags, så det ska inte vara några problem att spela på fredag. Det blir en väldigt spännande match. Känslan är att det kan gå hur som helst. Vi har lika stora chanser som Vimmerby att vinna.

Hur känns det att ni inte längre kan nå andraplatsen?

– Det är surt. Mot både Aneby och Tenhult skapade vi uppåt tio jättebra lägen utan att göra mål. Det ändrade förutsättningarna. Men så är det ibland. Det gäller att utnyttja sina chanser, säger Ted Åström Åberg som har ett utgående kontrakt med Gullringen.

Har du funderat något på framtiden?

– Faktiskt inte. Jag är säker på att jag kommer fortsätta spela fotboll, men jag vet inte mer än så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!