Här är Gullringens nya tränare: "Känns jättebra"

På onsdagkvällen kallade Gullringens GoIF till pressträff på Gullemon. Karlo Gorancis efterträdare blir Ola Lindblom och Patrik Wärnehall, som får delat ansvar. "Jag gillade upplägget som föreningen presenterade", säger Lindblom, som blir spelande tränare.

Patrik Wärnehall och Ola Lindblom blir tränare för Gullringens GoIF 2023.

Patrik Wärnehall och Ola Lindblom blir tränare för Gullringens GoIF 2023.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-11-16 18:30

Karlo Goranci var spelande huvudtränare för Gullringens GoIF förra säsongen. Efter att den avslutats klev han av och lämnade för Vimmerby IF.

Sedan dess har Gullringen varit på jakt efter en ny tränarlösning. Nu har man hittat den. På onsdagen blev det officiellt att två välkända namn kliver in och leder GGoIF nästa säsong. Patrik Wärnehall och Ola Lindblom delar på ansvaret, där den förstnämnde sköter matchcoachningen medan Lindblom har ansvar över träningarna och träningsupplägget.

– Vi vill fortsätta fokusera på att utveckla vårt eget spel med boll, bygga trygghet och nå mer framgångar spelmässigt, säger Mathias Sand, som sitter med i sportgruppen i föreningen.

Sand är nöjd med lösningen som nu presenterats.

undefined
Ola Lindblom, Patrik Wärnehall och Mathias Sandh under pressträffen på onsdagskvällen.

Ola Lindblom, som mest är känd som spelskicklig mittback i laget och som har en lång bakgrund i klubben, berättar om hur tankarna gick när han fick frågan.

– Jag fick lite inspiration av förra året, då Karlo hade ungefär samma roll. Jag ser mig själv som en blivande tränare och gillade upplägget som föreningen presenterade. Det är lite på den vägen, berättar han.

Patrik Wärnehall hade samma roll förra säsongen, då han skötte laget under matcherna medan Karlo Goranci själv spelade. Den här gången är han med från start.

– Ja, förra året letade vi en assisterande men hittade ingen, så då klev jag in. Nu känns det skönt att kunna vara med från början. Jag kände att det funkade bra förra året, säger Wärnehall och fortsätter:

– Samma helg som Karlo (Goranci) bytte förening så kom vi in på spåret med Ola. Och han ville ha med mig vid sin sida, så det känns bra. Vi ska fortsätta på det spåret vi hade från förra året, då vi verkligen började bygga något bra. Nu vill vi bygga färdigt det. Sen har vi många unga spelare, vilket är glädjande, och det är viktigt att fortsätta ge dem förtroende.

Mathias Sand säger att lösningen med Lindblom och Wärnehall var ett av huvudspåren.

– När vi fick besked att vår dåvarande tränare skulle lämna så började vi jobba med den här lösningen.

Gullringen letar även efter en tredje person som ska in i staben och som ska fungera som assisterande tränare.

– Vi hade hoppats ha det klart redan nu, men där är vi inte än. Det är i alla fall bestämt att vi ska ha en tredje person.

* HÄR kan ni se pressträffen från Gullemon i repris!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!