Här är Hultsfreds nya anfallsvapen

Här är Hultsfreds FK:s tvåuddade anfallsvapen som ska ställa till oreda i division 4 i år. En ung duo som klubben hoppas kan leverera mål både i nutid och i framtid.

Hultsfreds FK:s unga anfallsduo William Steinholtz och Selatin Shaljani.

Hultsfreds FK:s unga anfallsduo William Steinholtz och Selatin Shaljani.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-04-09 06:00

Talangfulle Selatin Shaljani är en egen produkt som har flyttats upp från HFK:s ungdomsled. Han fick känna på A-lagsspel redan förra säsongen, men det är i år som den vindsnabbe anfallaren ska konkurrera på allvar. Tanken är att han, tillsammans med nyförvärvet William Steinholtz, ska fylla tomrummet efter fjolårets skyttekung Albert Johansson och stå för målen i år.

– Vi hoppas på det i alla fall. Vi ska göra vårt bästa, säger Selatin Shaljani som fyller 15 år i april.

Hans anfallspartner, 18-årige William Steinholtz, har haft en bra försäsong där han tidigt skrev in sig i målprotokollet för HFK.

– Det har känts helt okej. Jag fick inte spela striker så mycket förra året, i Blomstermåla. Men jag är ju gammal striker, så det är kul att vara tillbaka, säger William Steinholtz.

Mörlundakillen kände att resorna till Blomstermåla blev jobbiga i längden och bestämde sig därför för att byta till en klubb på närmare håll. Valet föll på HFK, som redan har mött fyra av lagen i sin serie i träningsmatcher under försäsongen. Det slutade med en seger och tre förluster.

– Men vi har aldrig ställt upp med hela A-laget. Vi har haft skador och sjukdomar, så vi har inte riktigt kommit in i det än, säger William Steinholtz.

William Steinholtz beskriver Selatin Shaljani som snabb och teknisk med bra skott. Och Selatin har bara gott att säga om anfallskollegan Steinholtz.

– Wille har snabbheten och tekniken, han har allt nästan. Jag tror faktiskt att han kan bli riktigt bra, säger Selatin Shaljani.

Har ni två hunnit spela ihop er?

– Ja, det tycker jag verkligen. Vi kommunicerar riktigt bra, säger Selatin Shaljani.

Vad har du för mål med fotbollen?

– Att bli professionell såklart. När jag var på Smålandslägret var förbundskaptenen där och han tyckte att jag var bra. Så det ser positivt ut, säger Selatin Shaljani, som satsar helhjärtat på fotbollen.

– Min tränare tyckte att jag skulle börja spela med A-laget. Och sedan dess känner jag att jag har utvecklats jättemycket.

Jerker Einarsson och Alexander Sundqvist gör sin andra säsong tillsammans som tränare i HFK. Med tanke på spelarförluster, skador och sjukdomar vill man skruva ner förväntningarna inför i år efter förra årets fina säsong.

– Vi ska vara ett stabilt mittenlag skulle jag säga. Man får vara realistisk på något sätt, för det är inga dussinspelare vi ska ersätta. Men kunnandet finns helt klart. Sen är det ju alltid en inkörningsperiod med många som ska ta nästa steg, säger Alexander Sundqvist.

HFK:s tränare Jerker Einarsson och assisterande Alexander Sundqvist gör sin andra säsong tillsammans.
HFK:s tränare Jerker Einarsson och assisterande Alexander Sundqvist gör sin andra säsong tillsammans.
Hultsfreds FK

Serie: Division 4 NÖ

Ledare: Jerker Einarsson (huvudtränare), Alexander Sundqvist (assisterande).

Nyförvärv: Viktor Lockström, IF Hebe, William Steinholtz, Blomstermåla IK

Förluster: Ludvig Strömbom, Vimmerby IF, Albert Johansson, Eneby BK, Erik Stejdahl, HM IS, Kevin Olsson, slutat, Pierre Fransson, Filip Ingemarsson, Sebastian Svensson.

Premiär: IFK Oskarshamn, borta, 14 april.

Placering förra säsongen: Trea i division 4 med 39 poäng.

Målsättning: Att vara ett stabilt mittenlag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!