Här är kroaten som svävar på moln

Saša Omrcen har kroatiska rötter och bor i Lönnerberga. Den senaste månaden han har fått uppleva är en månad han sent kommer att glömma i sitt liv.

Saša Omrcen får uppleva Kroatiens första VM-final någonsin.

Saša Omrcen får uppleva Kroatiens första VM-final någonsin.

Foto: Privat

Fotboll2018-07-14 07:00

Han har kroatiska rötter och ett stort sportintresse. Bland annat spelar han handboll i Hultsfred. Men sedan den 14:e juni har det varit fotboll och VM för hela slanten. Kroatien är nu framme i VM-final och Saša njuter av varje sekund.

– Det är underbart, det kan inte bli bättre. Men vi har haft lite tur och det måste man ha ibland, säger Saša Omrcen.

Han har följt de flesta matcherna under VM och alla Kroatiens matcher. När domaren blåste av semifinalen mot England och det stod klart att Kroatien ska spela sin första VM-final någonsin var det en vild glädje hos 35-årige Saša.

– Jag var sjukt glad då och skrek så mycket. Det är bara synd att det måste gå till förlängning, säger han.

Semifinalen kunde dock blivit ännu större för Saša. Han hoppades på att Sverige skulle ta sig dit, i stället för engelsmännen.

– Min dröm var att Sverige skulle ta sig till semi och möta Kroatien där.

Vilka hade du hållt på då?

– Kroatien så klart, säger han med ett skratt.

1998 var också ett speciellt år för Kroatien som fotbollsnation. Då tog landet brons i VM i Frankrike. Men det intressanta var att man blev utslagna mot just Frankrike i semifinalen då. Nu ska de mötas i VM-finalen 2018 och Saša känner revanschsuget. Men trots det tror han på ett liknande slut på matchen på söndag som på den semifinalen 98.

– Fransmännen ska få igen för 98, det är ”payback” nu. Men jag tror att Frankrike vinner ändå, de är så stabila. Samtidigt vet man aldrig, det är bara en match, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om