Här är lagen HFK möter

Hultsfreds damlag föll på målsnöret i kampen om seriesegern i division tre. Nu väntar kval, med start redan till helgen.

Nu väntar kvalspel för Hultsfreds FK. Egnahem blir första motståndaren.

Nu väntar kvalspel för Hultsfreds FK. Egnahem blir första motståndaren.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-02 13:53

Istället för direktuppflyttning till division två, så är det alltså kvalspel som gäller för HFK. Laget låg i förarsätet i princip hela säsongen, men avslutade med två kryss. I sista omgången ledde de länge med 1–0, men Louise Anderssons kvittering för Frödinge till 1–1, innebar att Hultsfred gick miste om segersång och serieseger.

Första motståndare i kvalet blir Egnahem på bortaplan, på söndag. Därefter väntar två hemmamatcher, mot Kristianopel och IFK Grimslöv. Bara vinnaren går upp.

Jönköpingslaget Egnahem blev tvåa i sin division tre-serie, ganska klart distanserat av vinnaren Smålandsstenar.

– Vi kvalade förra året också. Då gick det inte vägen. Nu har vi ett ungt lag bestående av många tjejer födda 2002 och 2003, säger tränaren Mats Larlind.

Första hemmamatchen blir alltså mot Kristianopel, beläget vid kusten mellan Torsås och Karlskrona, som bara var en poäng från seriesegern. Mörbylånga knep istället förstaplatsen i division tre sydöstra.

Sista motståndaren blir IFK Grimslöv, som kom trea i sin serie, men som ändå får kvala då andraplacerade Asarum B, inte får gå upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om