Här är laget som vägrar förlora: "Kul vara med däruppe"

Visst är de nykomlingar, men ändå en mycket bra sådan. Något de flesta anade innan seriestarten. Nu vann Hjorted/Totebo igen och är fortfarande obesegrat. Här är tränare Hagelins tankar efter segern mot Stjärnan (5–3).

Mål, mål, mål. Tom Nilsson är inne i ett stim. Han gjorde Hjorted/Totebos två mål mot HM IS tidigare i veckan - och fyllde på med tre till mot Stjärnan i helgen.

Mål, mål, mål. Tom Nilsson är inne i ett stim. Han gjorde Hjorted/Totebos två mål mot HM IS tidigare i veckan - och fyllde på med tre till mot Stjärnan i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-02 14:30

Sex segrar. Två oavgjorda – och så då noll i förlustkolumnen.

Snacka om att Hjorted/Totebo har fått en flygande start på sin nya resa i femman.

– Vi är jättenöjda, såklart, säger Robert Hagelin.

Nöjd var han även med vinsten i Påskallavik, men kanske inte fullt ut ändå.

– Nja. Andra halvlek var mer eller mindre ett sömnpiller i värmen. Tempot var lågt, men samtidigt borde vi ha gjort massor av mål på alla chanser vi skapar.

Nu blev det ändå fem fullträffar framåt. Samtliga mål första 45. Bra, förstås. Men att nykomlingen släppte tre bakåt, i en och samma match, är ändå lite av en ögonbrynshöjare med tanke på det annars så solida försvarsspelet.

– Vi var för passiva i början och vi bjuder dem på två av målen, å andra sidan gör vi fem i den första halvleken.

Formtoppade Tom Nilsson gjorde de tre första, varav två på fina nickmål. Trean och fyran var straffmål (Nilsson och Albin Kito), där sedan Mehmet Tekbas stod för ett vackert solomål fram till 5–2.

Är du överraskad att det har gått så bra?

– Eh..., nej det kan jag väl inte säga. Vi vet att vi har ett bra lag och många matcher har varit jämna. Vårt problem har varit vårt målskytte. Simon Sandholm gjorde faktiskt våra sex första innan han blev skadad. Klart att vi saknar honom.

Hur är status på honom?

– Vi hoppas att han kan vara med mot IFK Västervik om två veckor. Han rehabar sin ljumske för fullt och är på bättringsvägen.

Trots att bara en drygt tredjedel har spelats av serien tyder mycket på att guldet kommer att stå mellan de tre lag som ryckt i tabellen: 1) IFK Västervik 21 poäng, 2) Fågelfors 21, 3) Hjorted/Totebo 20.

Är det din känsla att någon av er tre tar hem serien?

– Svårt att säga, men just nu verkar det så. Västervik är enligt mig klara favoriter och har själva gått ut med att de ska vinna serien. Sen hade man såklart trott att IFK Tuna skulle ha varit med i toppen med sitt starka lag, men de har haft lite problem. Att de förlorade mot Lojal i lördags är väl i och för sig inte så mycket att säga om eftersom de saknade så många spelare.

Är Tuna redan borträknat?

– Nej, men rent spontant så kommer de nog få jobbigt att hinna ifatt. De får inte tappa så många fler poäng om de ska ha en chans att vinna serien. Jag tror ändå att de kommer att kriga på bra framöver.

För Hjorted/Totebo väntar nu ett tufft schema med matcher mot alla topplag.

Tabellen

undefined
Tabellen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om