Här är nya beskedet om seriestarten i Östergötland

Rimforsa IF, Kisa BK och övriga östgötalag får vänta på seriepremiärerna. Östergötlands Fotbollförbund skjuter fram starten av de lokala distriktsserierna i fotboll.

Lokala fotbollsserierna får vänta på start.

Lokala fotbollsserierna får vänta på start.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-04-07 17:01

I serierna under Allsvenskan, Superettan och Ettan på herrsidan samt Allsvenskan och Elitettan på damsidan har lagen inte kunnat spela träningsmatcher än.

Förbundsserierna, division 2 och 3 på herrsidan samt division 1 och 2 på damsidan är planerade att starta i början på maj. De lokala distriktsserierna har i nuläget inget färdigt startdatum, men klart är att det inte blir någon start enligt de ursprungligen planerade datumen i alla fall.

Helgerna 16–18 april samt 23–25 april var tänkta datum för de serierna att starta men så blir det inte. ÖFF gör som Smålands Fotbollförbund och skjuter fram premiärerna.

"Det är väl knappast någon överraskning för er att vi tyvärr inte tillåts dra igång våra serier enligt uppgjord plan. Just idag vet vi inte när vi tillåts dra igång. Vi kan bara ha tålamod, hålla tummarna och invänta besked", skriver Tjonne Andersson på ÖFF i ett mail.

Alla matcher under vecka 14 och 15 är i nuläget uppskjutna. Om inget nytt besked kommit under nästa vecka kommer även matcherna under vecka 16 och 17 att skjutas upp. 

Skulle ett positivt besked komma med kort varsel kommer ÖFF att så fort som möjligt försöka få igång serierna. Det blir således i så fall inga träningsmatcher för de inblandade lagen innan seriestarten kan komma igång. De matcher som nu skjuts upp får i det läget nya datum när man vet hur förutsättningarna kommer att se ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!