Profilen har inga tankar på att varva ner i Tuna

Han fick något av ikonstatus efter alla sina framgångsrika säsonger i Vimmerby IF. Nu är Johan Lundin tillbaka i Vimmerby kommun för att spela sin fotboll – i IFK Tuna. Och glöm att han är där för att varva ner: "Jag går in för det till hundra procent", säger han.

Det var några år sedan Johan Lundin spelade sin fotboll i ett lag i Vimmerby kommun, då i VIF. Nu är det alltså dags igen, då backkämpen kommer att lira i IFK Tuna.

Det var några år sedan Johan Lundin spelade sin fotboll i ett lag i Vimmerby kommun, då i VIF. Nu är det alltså dags igen, då backkämpen kommer att lira i IFK Tuna.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-12-20 12:16

Visst, han har hunnit bli 40 år, men passionen för fotboll är fortfarande lika brinnande stark. Många känner honom som den stenhårde, uppoffrande nickstarke backen som åt sig in under skinnet på motståndarna under åren i division två och tre med Vimmerby IF. En karaktär som alltid gav precis allt för sitt lag. 

Om det har förändrats? Nä. I Västerviks FF har han varit en bärande spelare sedan han lämnade VIF 2016. 

Nu byter han klubb – och division. Från trean till femman. 

För vissa slog det ner som något av en fotbollsbomb, men knappast för de i hans närhet. 

– Det ska bli kul, absolut. Det känns naturligt att gå till Tuna. Tre av mina grabbar (Leon Hellström, Max Lundin, Eddie Lundin) är klara för spel i klubben. Sen känner jag ju många i Tuna sen innan och som jag tidigare spelat med, som tvillingarna Carlsson (Anton och Martin), "Fille" (Filip Gustavsson), Gustavo (Borges) och Oskar (Eriksson). Flera av mina grabbars kompisar är också i Tuna nu och de spelar jag futsal med ibland i Blankaholm. 

undefined
Johan Lundin gjorde flera säsonger i Västerviks FF.

Håller han samma nivå som de senaste åren i VFF (inget tyder på motsatsen) så kommer han förstås att bli superviktig för Tuna i jakten på en topplacering och jakten på division fyra. Om IFK Tuna i mångas ögon var något av seriefavorit inför säsongen 2022 efter att ha degraderats efter sju raka säsonger i division fyra, så lär favoritskapet vila på blåvitt även 2023, möjligtvis med konkurrens från Södra Vi IF.

Du är 40 år, tar klivet ner några hack i seriesystemet. Kommer du trappa ner på fotbollsspelandet nu?

– Nej, nej. Jag har inga som helst tankar på att dra ner på min ambitionsnivå. Jag funkar inte så. Visst, grejen med VFF var att jag inte riktigt kunde köra fullt ut och vara med på alla träningar. Det var okej för dem, men jag vill inte ha det upplägget. Inte i division tre. Jag har absolut inte tänkt att träna mindre än vad jag gjorde i trean – och jag behöver träna mycket för att hänga med. 

Med sitt naturliga ledarskap kommer Johan Lundin betyda mycket för nye tränaren Lasse Gustavsson, både på och utanför planen. Tillsammans kommer de sätta krav.

– Jag vet vad jag får med Lasse sen Vimmerbytiden. Vi vet vad som krävs och jag kommer att sätta krav på mina medspelare. Det kan behövas. Det finns så mycket kvalitet i det här laget, men det gäller att få ihop allt och inte komma och träna då och då. 

Kommer du att spela KM?

– Jag har redan tagit min inomhusskalp, haha. Vi vann Tjust Open med Västerviks FF för några veckor sedan. Vi får se hur det blir. 

Lasse Gustavsson är ny tränare i Tuna.
Lasse Gustavsson är ny tränare i Tuna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!