Här är spelarna som tar plats i vårens sista damelva

Den lokala fotbollen har tagit ett uppehåll över sommaren och här är spelarna som tar plats i vårens sista damelva.

Foto:

Fotboll2017-07-06 10:00

Målvakt: 
Nora Massi, Tjust IF

Tjust är svårslagna, och den kanske största anledningen stavas Nora Massi. I debyt mot Västervik var man stundtals utspelade, då var det målvakten som höll laget kvar i matchen. Tjust smyger med i toppen, Nora kan bära dem dit.

Backar:
Matilda Brogie, FBSK

Efter några mindre bra matcher tog FBSK först en seger mot Kalmar innan man kryssade mot Krokstorp i helgen. Brogie lyftes fram för sitt uppoffrande spel.

Malin Blidfors, Ankarsrum
AIS har sladdat en aning i tabellen mot slutet med blott två poäng de senaste tre matcherna. Malin Blidfors står alltjämt stabil där längst bak och får beröm allt som oftast.

Malin Melkersson, Kisa
Topplaget Kisa fick en tuff resa mot bottenlaget Åtvidaberg i lagets enda match på ett tag. I Kisa stod försvarsspelaren Malin Melkersson ut som en av planens främsta aktörer.

Mittfältare:
Emma Wessman, Ankarsrum
Skicklige Wessman kanske inte nått de allra högsta topparna hon visat tidigare, men det osar ändå klass om henne. Driver spelet och styr tempot från sin mittfältsposition.

Emma Lindgren, Västervik
Innermittfältet med Lindgren och Allis Winqvist har varit en stor faktor i Västerviks lyft den senaste tiden. Sin bollkontrollerande fotboll går i mångt och mycket via Lindgren, som tar stort ansvar såväl offensivt som defensivt.

Jeanette Lind, FBSK
Med Jeanette Lind i målform, som den senaste tiden, kan FBSK:s varierande prestationer kanske få stabilitet, så att laget på allvar kan utmana i toppen. Kapaciteten finns, det vet vi.

Maja Skärby, Kisa
Rutinerade Skärby är närapå vital för Kisatjejernas framgång. Med både mål (tre hittills) och assist fungerar hon utmärk som länk mellan mittfält och anfall.

Anfallare:
Caroline Phalén, Hultsfred

På tal om rutin. Caroline Phalén fortsätter oförtrutet att leverera för Hultsfred och hennes förmåga att sätta dit viktiga mål för sitt lag kan visa sig vara avgörande när vi summerar säsongen. Kvalitet.

Josefine Gustavsson, Tjust
Fem mål de senaste tre matcherna – varav tre mot Västervik. Josefine Gustavsson och kontringar går hand i hand. Den vassa avslutaren aspirerar på titeln som skyttedrottning.

Louise Andersson, FBSK
Den store målskytten verkar ha trummat igång på allvar. Louise Andersson går på sommarledighet med tolv mål på lika många matcher. Då har man en gjuten plats i denna elva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!