Här är spelarna som var bäst: "Han imponerade"

Ny vecka, ny elva. Här är de lokala fotbollsspelare som presterat bäst!

HM IS-anfallaren Jonatan Green slog till med ett hattrick.

HM IS-anfallaren Jonatan Green slog till med ett hattrick.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-06 19:00

MÅLVAKT

Edvard Adolfsson, HM IS: Gjorde sin första match för säsongen och imponerade trots tre insläppta mot Tuna. Kunde inte lastas för baklängesmålen, där ett kom på straff o ett på frispark. Lugn och trygg i övrigt och gjorde flera bra räddningar när Tuna tryckte på mot slutet.

BACKAR

Mojeb Abdul Majed, Vimmerby IF: Fick springa kopiöst i förlustmatchen (1–2) mot Eneby. "Moj" gjorde det bra både framåt och bakåt från sin högerbacksposition. Har växlat upp och varit bra i VIF:s senaste matcher.

Isac Green, Storebro IF: Tagit ytterligare kliv i sin utveckling och är dessutom vicekapten. Var strålande mot Ankarsrum och har hållit en hög nivå hela säsongen. Fyller ofta på i offensiven och är säker i defensiven. En spelare som alltid jobbar hårt.

Albin Gustafsson, Gullringens GoIF: Back, mittfältare... Ja, Albin klarar av många positioner. Här går han som back. Blev tungan på vågen i det som visade sig bli en tuff bortamatch mot Ölmstad. Gjorde matchens enda mål och sköt tre viktiga poäng till gulsvart.

MITTFÄLTARE

Yassin Jalil Kader, Hultsfreds FK: HFK fick klara sig utan flera nyckelspelare i bortamatchen mot Malmbäck. Det blev visserligen förlust (3–5), men Yassin var en av de som klev fram och bidrog med mål.

Karlo Goranci, Vimmerby IF: Såg ut att vara den som fixade en poäng för VIF mot Eneby genom sitt kvitteringsmål till 1–1 i den första halvleken. Goranci var också inblandad i mycket i andra och var nära att ligga bakom ett ledningsmål för VIF. Istället blev det förlust på övertid.

Johan Carlsson, Storebro IF: "JC" gjorde nog sin bästa match efter comebacken. Dominerade matchbilden första halvtimmen mot Ankarsrum från sin mittfältsposition, då han bland annat skapade flera chanser och var nära göra mål. Ledde sitt lag på ett bra sätt.

Niklas Gunnarsson, Södra Vi IF: Är uppe på nio mål i år och är tvåa i hela seriens skytteliga. "Nicke" har verkligen fått fart på målskyttet och har varit viktig för SVIF.

ANFALLARE

Victor Gustavsson, IFK Tuna: "VG" tog tag i spelet och visade glöd och energi mot HM IS. Kan agera både framspelare och avslutare och låg bakom upphämtningen (3–3).

Marcus Oskarsson Johansson, Gullringens GoIF: Haft det trögt med målskyttet under inledningen, men fick äntligen göra mål när laget vann med 2–0 mot Ölmstad i den första matchen lagen emellan.

Jonatan Green, HM IS: Gjorde lagets alla mål mot Tuna, från en mer central anfallsposition. Tuna hade problem att hänga med när han satte fart.

Johan Carlsson, Storebro IF, gjorde en bra match mot Ankarsrum.
Johan Carlsson, Storebro IF, gjorde en bra match mot Ankarsrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!