Här är spelarna som var bäst: "Snacka om allround..."

Många heta matcher har spelats. Många spelare har gjort det bra. Här är de vi tycker var bäst och som tar plats i veckans elva!

Sporten har plockat ut elva spelare som gjort bra ifrån sig i den lokala fotbollen.

Sporten har plockat ut elva spelare som gjort bra ifrån sig i den lokala fotbollen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-31 19:00

MÅLVAKT: 

Phillip Hubbard, Södra Vi IF: Fick utgå skadad i slutet på matchen mot IF Stjärnan. Innan dess hade "Hubbe" gjort en kanonmatch och räddat SVIF flera gånger om. Tog bland annat en straff i ett viktigt skede.

BACKAR: 

Henrik Isaksson, Rimforsa IF: Det blev visserligen förlust (0–3) för RIF hemma mot serieledande Hemgårdarna. Taktiskt gjorde hemmalaget en bra match, där Isaksson var en klippa i försvaret.

Petter Gustafsson, Hägerstads IF: Berömdes efter förlusten mot Linghem. HIF har haft det tungt som nykomlingar i "femman" – men har fortsatt bra läge att klättra i tabellen vid segrar framöver.

Ilhan Jejna, Vimmerby IF: Missade en del matcher på grund av jobb. Nu är han tillbaka och har tagit en fast plats i mittförsvaret. Fick även göra sitt första mål i VIF-tröjan, när laget körde över Örserum med 6–0 senast.

undefined
Henrik Isaksson, Rimforsa IF.

MITTFÄLTARE:

Erik Stejdahl, HM IS: En spelare som gör väldigt stor nytta för sitt lag, både framåt och bakåt. HM IS har imponerat i division 5 så här långt och slog IFK Tuna på bortaplan förra veckan. Då gjorde Erik Stejdahl ett viktigt mål.

Hannes Stefansson, Södra Vi IF: Snacka om allround... Stefanssons två mål hjälpte SVIF till tre poäng hemma mot Stjärnan. Han var också den som fick kliva in i mål när Hubbard blev skadad. Höll nollan i de dryga tio minuterna han fick mellan stolparna.

Markus Ahl, Djursdala SK: Växte verkligen ju längre matchen mot Stensjön led. Jobbade stenhårt både defensivt och offensivt. Var nära att bli målskytt ett par gånger om dessutom. Till slut blev det ändå förlust för honom och DSK.

Kristoffer Oskarsson, HM IS: Spelade fram och satte ett mål själv i segern mot Tuna. Visar gång på gång att han är viktig för sitt lag och att han gör skillnad.

undefined
Erik Stejdahl, HM IS.

ANFALLARE:

Selatin Shaljani, Vimmerby IF: Kom nyligen tillbaka från skada. Den verkar inte ha stört den unge anfallaren. Ett ständigt hot framåt och visade senast på en bred repertoar. Mot Örserum gjorde han först ett mål efter en fin soloprestation och sedan knoppade han in det andra på nick.

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo: Hattrick-hjälte med alla tre mål i 3–2-segern mot Frödinge och tar givetvis plats i vår elva. Hjorted hakar nu på i toppstriden i "sexan" och kan bli att räkna med, i synnerhet om Nilssons form håller i sig.

Gustavo Borges, IFK Tuna: Laget verkar vara inne i en formsvacka. Borges var ändå en av få som stack ut i Tuna, när man föll mot HM IS.

Ilhan Jejna, Vimmerby IF.
Ilhan Jejna, Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!