Här är spelarna som varit bäst i den lokala fotbollen

Många spelare har gjort det bra i sina lag. Vi har plockat ut de som varit allra bäst. Här är veckans elva!

Knut Gunnarsson gjorde mycket rätt när Vimmerby IF vann derbyt mot Gullringens GoIF.

Knut Gunnarsson gjorde mycket rätt när Vimmerby IF vann derbyt mot Gullringens GoIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-14 16:00

MÅLVAKT: 

Isak Arvidsson Nägga, Rimforsa IF: Gjorde flera bra räddningar, särskilt i första halvlek mot Zeros. Fick visserligen släppa två bollar förbi sig, men gjorde en bra match i övrigt. Fick också beröm.

BACKAR:

Albin Isaksson, Djursdala SK: DSK höll nollan och vann mot Malmbäck. Isaksson var kanske planens allra bästa spelare. Lugn och trygg med boll samt säker i sitt försvarsagerande. Är precis vad DSK behöver.

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF: Så många bollar han fick undan i derbyt mot Gullringen. Stark både på huvudet och i närkampsspelet och var oerhört viktig för VIF när Gullringen tryckte på i slutminuterna.

David Lund, Rimforsa IF: Tillbaka i RIF efter utflykten i Ljungsbro – och startade direkt. Hittade ett bra samarbete med resterande backlinjen och bidrog till 3–2-segern mot Zeros.

Teodor Berggren, HM IS: Blivit en försvarsgigant och bidrar även offensivt. När HM IS krossade Timmernabben på bortaplan var han med och stängde till bakåt. Därtill noterades han för ett mål. 

MITTFÄLTARE:

Victor Gustavsson, IFK Tuna: En nyckelspelare för sitt lag. Finurlig, laglojal och en ledartyp. Svarade för två av målen i toppmötet mot Stjärnan, som Tuna vann med hela 5–1.

Arvid Eckerstig, Hultsfreds FK: Kan spela på flera positioner. Här tar han plats som mittfältare. Känns som den unga talangen tagit ytterligare ett steg i HFK den här säsongen. Är en av lagets viktigaste spelare och får stort förtroende. Gjorde ett av målen i 8–0-krossen mot Ariel.

Anton Palmér, Storebro IF: Har äntligen blivit kvitt sin skada och är med på allvar igen. Betyder väldigt mycket för laget, med sin passion och drivkraft.

ANFALLARE:

Mohammed Ibrahim, Storebro IF: Comeback i Storebro IF – och succé direkt för den tidigare målkungen. Behövde bara nio minuter på sig, sedan hade det smällt till bakom Gunnebos målvakt. Jobbar alltid hårt och kommer bli hyperviktig för SIF i "femman". 

Diego Nicolas Toribio Urrutia, Hultsfreds FK: Traktens allra bästa målskytt på herrsidan så här långt. Forwarden är stekhet och är uppe på 21(!) mål på tio matcher. Det är ett imponerande facit. Gjorde fyra baljor mot Ariel och hade bud på ännu mer.

Rasmus Samuelsson, HM IS: Började otroligt bra, för att sedan ha en liten minisvacka. Precis som laget. Nu har han och HM IS fått upp farten igen. Storvinst mot Timmernabben, där anfallaren stod för två av dem. Gjort tio mål i serien.

Albin Isaksson och Djursdala SK tog en viktig hemmaseger mot Malmbäck.
Albin Isaksson och Djursdala SK tog en viktig hemmaseger mot Malmbäck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!