Här är statistiken som sticker ut – "Jag är förvånad"

En enda varning. Jag upprepar: en enda varning. Det är vad Frödinges damlag dragit på sig i kortväg under vårsäsongen. Därmed är FBSK traktens "snällaste" lag. "Jag är förvånad över det. Jag som verkligen tycker att vi har tuffat till oss", säger tränaren Robin Blomberg.

Frödinges damlag har bara dragit på sig ett enda gult kort under vårsäsongen.

Frödinges damlag har bara dragit på sig ett enda gult kort under vårsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-07-24 19:00

Blomberg håller med om att det är en anmärkningsvärd siffra. Att bara dra på sig ett enda gult kort – på tio spelade matcher i damfyran. 

Här kan vi med andra ord snacka om ett schysst gäng.

– Jag tycker att vi är väldigt disciplinerade. Under mina år som tränare har vi sällan dragit på oss så kallade onödiga varningar för snack och sånt. 

HM IS damlag har förvisso också bara ett gult kort på kontot, men där snittet är något högre då de spelat färre antal matcher än Frödinge. 

Men återigen, Robin Blomberg är överraskad och förvånad över varningsstatistiken. 

– Det är ju så att jag nästan alltid tyckt att vi varit för snälla i matcherna tidigare säsonger, men definitivt inte i år. Vi går in mycket hårdare i duellerna nu och spelar betydligt mer fysiskt. 

Om vi jämför traktens damlag med herrarna så är det en väsentlig skillnad i utdelade bestraffningar i form av varningar och utvisningar. Kan det vara så att domarna har olika bedömningar när det gäller "fult" spel?

– Jag vet inte riktigt. Jag tycker att domarna blivit bättre och tillåter mer tufft spel numera än vad som skedde innan. De har verkligen skött sig bra, sen är det jättesvårt att säga om de har en annan bedömning mellan damer och herrar. Jag vill inte att det ska vara så. 

Frödinges enda buse så här långt är också lagets bäste spelare, Louise Andersson. 

Vad gjorde hon för förseelse när hon drog på sig sitt gula kort (mot Högsby i den tredje omgången)?

– Hon blev lite irriterad i en situation och klev in lite för tufft och för sent på en motståndarmålvakt.

Frödinge toppar inte bara listan över Fair Play, utan även tabellen.

I en knallhård toppstrid har FBSK 24 poäng efter tio omgångar. Vimmerby B och Hultsfred har lika många.

Du måste vara nöjd så här långt?

– Jo, ja, men det finns mer att hämta. Det är likadant där, jag är ändå lite förvånad att vi toppar tabellen. Jag tycker inte att vi kommit upp i den nivå vi kan i alla matcher. Det finns helt klart mer att hämta.  

Vad är det som inte funkat fullt ut?

– Jag tycker att vi kan hålla mer i bollen. Vi har nött på det här sen i princip första träningen i januari, men vi är inte riktigt där vi vill vara än.

Nu väntar en spännande höst och ett race om att nå seriesegern för traktens mest schyssta lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!