Här är Thomssons svar om Gullringens-ryktet

Gullringens GoIF är på jakt efter en ny huvudtränare. Ett namn som finns med i rykteskarusellen är Andreas Thomsson. När Sporten ställer frågan till honom är dock svaret tydligt.

Den förre elittränaren Andreas Thomsson bekräftar att Gullringen har kollat läget med honom.

Den förre elittränaren Andreas Thomsson bekräftar att Gullringen har kollat läget med honom.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-10-21 16:05

– Nej, det finns ingen substans i de ryktena. Ni kan stryka mig från listan. Det är jag 100 procent ärlig med, säger Thomsson som bor i Linköping.

Har du fått frågan från Gullringen?

– Jag känner Mattias Sandh och vi pratar en del fotboll. Han har frågat om jag är intresserad av tränaruppdraget i Gullringen, men det har aldrig varit aktuellt. Jag sa att de säkert kan hitta någon bättre där nere. Det är inget för mig varken den här eller nästa säsong.

– Min enda koppling till Gullringen är väl egentligen att jag stannar till vid Mattias Sandhs affär och köper ägg när jag är på väg till Öland. Då blir det en del fotbollssnack.

Andreas Thomsson, som tidigare har varit allsvensk tränare i Åtvidabergs FF och Östers IF, har inte haft något fotbollsuppdrag de senaste två säsongerna.

– Senast var 2018, när jag slutade som akademichef i ÅFF. Jag trodde inte på den vägen som klubben stakade ut och sa upp mig. Det har ringt en del klubbar sedan dess, men jag har tackat nej till allt. Jag jagar inga nya uppdrag i det här läget. Sedan får vi se vad som händer i framtiden.

I förra veckan bekräftade Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp att klubben sonderar tränarmarknaden. Samtidigt är Daniel Ohlsson aktuell för en fortsättning.

– Daniels kontrakt går ut och han har varit här i tre år. Då vill vi checka av läget för att se om det finns några andra spännande namn. Det är inga konstigheter, sa Wärnehall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!