Här är Thuressons besked om nästa säsong

I dessa Silly Season-tider har Rickard Thuresson omgärdats av många olika rykten. Nu är det klart hur det blir nästa säsong. 33-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby IF.

Rickard Thuresson har skrivit på ett nytt kontrakt med VIF.

Rickard Thuresson har skrivit på ett nytt kontrakt med VIF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-09 15:45

– Det känns självklart jättebra att "Thure" stannar. Det hade känts konstigt och tråkigt om han hade avslutat karriären någon annanstans, säger David Lindgren i sportgruppen.

Vad betyder det att Thuresson fortsätter?

– Det är en duktig fotbollsspelare och en kulturbärare. Han tillför rutin i en ung och talangfull trupp. Hur mycket talang man än har kommer det alltid behövas spelare med rutin när det ska spelas om poäng. Det är jättepositivt för både klubben och de yngre spelarna att "Thure" fortsätter.

Rickard Thuresson har varit en given startspelare i Vimmerby IF de senaste 15-16 säsongerna. I år gjorde han 13 mål på tio matcher i division 4. Det nya kontraktet gäller för säsongen 2021.

– Min familjesituation med två grabbar och ett tredje barn på väg till våren gör det svårt för mig att träna fullt ut, så det blir på mina villkor. "Buken" (Johan Karlsson-Törndahl) vet vad han får ut av mig och jag ska försöka bidra så gott jag kan, säger Thuresson.

Var det nära att du lämnade VIF?

– Jag tänkte nog att jag möjligen skulle spela i ett lag med naturgräs för kroppens skull. Löftet om byte av konstgräs i Vimmerby fällde avgörandet.

Rickard Thuresson kopplades bland annat ihop med seriekonkurrenten IFK Tuna – men nu är det alltså klart att trotjänaren stannar i sin moderklubb ytterligare en säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!