Här är tio besked vi väntar på i lokalfotbollen

Det har varit en händelserik Silly Season så här långt. Nu återstår det ungefär en vecka av frimånaden. Vi har plockat ut de tio hetaste spelarna – som fortfarande inte har lämnat något besked om nästa säsong.

Sporten har listat tio spelare som fortfarande inte lämnat besked om nästa fotbollssäsong.

Sporten har listat tio spelare som fortfarande inte lämnat besked om nästa fotbollssäsong.

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2020-12-08 20:30

Marcin Muszka, Gullringens GoIF: Målvaktsjätten från Polen har gjort över 120 A-lagsmatcher i Gullringen. Frågan är hur det blir nästa säsong? 36-åringen har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med GGoIF. Samtidigt har klubben värvat Petter Gustafsson från Vimmerby IF. Rykten har placerat Marcin Muszka i Kisa BK, men det har KBK:s sportchef Robert Wass bestämt förnekat. "Nej, vi har inte pratat med Marcin och har ingen avsikt att göra det heller", sa han när frågan kom på tal för ett par veckor sedan.

Erik Lindblad, Gullringens GoIF: 19-åringen har varit given på Gullringens mittfält de tre senaste säsongerna. Det är ingen hemlighet att klubben vill förlänga kontraktet, men än så länge har det varit tyst. Moderklubben Kisa BK har försökt locka hem Erik Lindblad utan att lyckas. Även Rimforsa IF har nämnts i sammanhanget.

Rasmus Samuelsson, HM IS: Anfallaren avslutade säsongen mycket starkt och öste in mål i division 5. Det gjorde att Myresjö/Vetlanda hörde av sig. När Sporten pratade med Rasmus Samuelsson i mitten av november var han sugen på en övergång. "Just nu är jag inställd på att gå till Myresjö", sa 25-åringen. Än så länge har han dock inte presenterats av någon ny klubb. Även HM IS-målvakten William Bengtsson har kopplats ihop med Myresjö/Vetlanda.

Ludwig Strömbom, Vimmerby IF: Den "moderne" ytterbacken var intressant för spel högre upp redan inför förra säsongen. Och är det nu igen. Strömbom har kontrakt med VIF över 2021, men kan lämna för att spela med en klubb högre upp i seriesystemet. Om det blir en flytt till Linköping kan det bli en realitet, då klubbar i Östergötland visat intresse. Blir det inte så, så är sannolikheten stor att han blir kvar i VIF.

Markus Ahl, Vimmerby IF: VIF-kaptenen har varit på väg tillbaka till moderklubben Djursdala SK i ett par säsonger. Nu sägs ett klubbyte vara högaktuellt på nytt. Den hårt arbetande lagspelaren kommer i så fall att lämna ett tomrum efter sig i Vimmerby – samtidigt som han skulle vara ett lyft för DSK i divisionen under med sitt uppoffrande spel och sin rutin.

Tarek Bayazid, Södra Vi IF: Blir den tekniske mittfältaren/forwarden näste spelare att lämna Södra Vi? Bayazid har ryktats vara på väg till seriekonkurrenten i "femman" – Storebro IF. Har klar potential att spela högre upp än division fyra. Hans lagkamrat i SVIF, Robin Hammar, kan också vara på väg bort, då han tränat med Frödinge/Brantestad SK. 

Adrian Mathiasson, Södra Vi IF: På tal om potential. Moderklubben Gullringens GoIF ser gärna att Adrian Mathiasson återvänder till spel på Gullemon. Har uttryckt att han står i valet och kvalet mellan grannklubbarna. Den målfarlige yttern är en nyckelspelare i Södra Vi – och skulle vid en övergång till gulsvart kunna bli det även i Gullringen. Har många kvaliteter som spelare. På de tre senaste säsongerna har han gjort 50 mål för SVIF i seriesammanhang, inklusive kvalspel. Och då har den senaste säsongen bara varit hälften så lång. 

Rickard Thuresson, Vimmerby IF: Anfallaren har varit sitt VIF trogen i många, många år. Nu har Thuresson ryktats vara aktuell för en spelande tränarroll i lokalrivalen IFK Tuna och flera andra klubbar har visat sitt intresse för honom. Samtidigt talar mycket för att konstgräset på Arena Ceos byts, vilket kan vara en nyckel för att hålla kvar honom. Vårt grundtips är att 33-åringen kör vidare i VIF.

Oskar Eriksson, IFK Tuna: När Sporten pratade med honom i oktober berättade han att han ska till Tyskland över vintern och spela fotboll där. Och när han kommer hem är det inte säkert att det blir spel i Tuna igen. "Tittar man till seriositeten så står det mellan Vimmerby och Gullringen, men jag känner mer för Vimmerby eftersom jag spelat där tidigare", sa Eriksson då.
 

Ted Åström Åberg, Gullringens GoIF: Var Gullringens stora värvning inför förra säsongen och hade höga förväntningar på sig. Säsongen blev väl inte riktigt vad varken han eller laget hade hoppats på och än så länge har parterna inte kommit överens om en fortsättning. Hans gamla lag IFK Tuna är givetvis en het kandidat till att värva honom om det inte blir GGoIF. "Bollen ligger helt och hållet hos honom", sa Tobias Ekström i IFK:s sportgrupp för några dagar sedan.

Stannar Marcin Muszka på Gullemon? Det återstår att se.
Stannar Marcin Muszka på Gullemon? Det återstår att se.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om