Veckans elva: Här är traktens hetaste fotbollsspelare

En ny fotbollsvecka är till historien. Här är spelarna som tar plats i vår elva.

Jetmir Shehi, Joakim Storm, Melker Johansson och Johan Nilsson är några av spelarna i Veckans elva.

Jetmir Shehi, Joakim Storm, Melker Johansson och Johan Nilsson är några av spelarna i Veckans elva.

Foto: Magnus Strömsten/Jens Lidesjö/Arkiv

Fotboll2024-06-19 10:00

Målvakt: 

Christian Borg, Horn/Hycklinge

I det tuffa mötet med IF Hebe hade han sannerligen att göra, den gode Borg. Och det var väl inte särskilt konstigt. Hebe tar inga fångar i division 6 den här säsongen och har vunnit varje match med minst tre måls marginal. Just 3–0 blev det i förlusten mot Hebe, men det hade kunnat bli mycket mer utan Borg i målet, som bland annat räddade en straff. "Han gjorde verkligen ett par svettiga räddningar", sa Hebe-tränaren Felix Andersson, som även berömde hela Horn/Hycklinge som lag.

Backar: 

Enock Jörgensen, Hultsfred

Yngst i veckans elva, men klart välförtjänt av sin plats. Backlinjen i Hultsfred hade mycket att stå i när Lojal ställde om. En som inte blev särskild stressad av det var Enock Jörgensen. Den unge backen (född 2008) var enormt brytningssäker och värderade rätt i de flesta situationerna.

Dennis Davidsson, HM IS

Är egentligen mittfältare men har fått agera mittback den senaste tiden, och Davidsson har gjort det med bravur. Kaptenen är en riktig lagspelare som aldrig lägger några fingrar emellan i närkampssituationerna. Var hård, tuff och bra med bollen i förlusten mot topplaget IFK Västervik.

Albin Isaksson, Djursdala

Det var spel på egen planhalva för DSK i majoriteten av matchen borta mot ett väldigt starkt Hjorted/Totebo. Utan Albin Isaksson, som gjord en godkänd insats, hade det kunnat bli betydligt större förlustsiffror. 

Mittfältare:

Jetmir Shehi, Lojal

Planens gigant i derbysegern mot HFK. Ett riktigt rivjärn som tar jobbet i båda riktningarna. Stod för flera fina framspelningar och gjorde dessutom två mål. Levererade dessutom matchens delikatess när han skruvade in en hörna, med höger yttersida (!).

Oskar Stejdahl, Vimmerby

VIF har två raka segrar med 5–0. En stor faktor till det är Oskar Stejdahls mittfältsspel. Har i de senaste fajterna tagit ett kliv ned i banan, till en roll som defensiv innermittfältare, eller "Regista-rollen" som vi finsmakare benämner den. Från den positionen kan han styra spelet och utnyttja sin fina passningsfot.

Mehmet Tekbas, Hjorted/Totebo

På tal om spelmotor. Tekbas är på många sätt överkvalificerad för att spela i "femman". Det fick Djursdala SK uppleva förra veckan. Det var H/T för hela slanten och Tekbas var den starkast lysande stjärnan. Slog bland annat till med ett drömmål när han från långt håll drog till med vänstern.

Joakim Storm, Vimmerby

Agerade vänsterytter borta mot Borens IK, och som han gjorde det. Storm har haft skadebekymmer så det räcker och blir över men i bortasegern med 5–0 var det bara glädjeämnen. Stänkte dit två kassar, det första genom ett klassavslut efter bara fem minuters spel. Det satte tonen för resten av matchen.

Anfallare: 

Melker Johansson, Gullringen

Efter en tuff period fick Gullringen segerjubla i 5–0-segern mot jumbon Ölmstad. Melker Johansson var tillbaka och bildade anfallspar med Rasmus Bexell. Johansson fick bra utdelning och kunde klappa sig själv på axeln över två mål i "comebacken".

Johan Nilsson, Hebe

Måltjuven Johan Nilsson var på spelhumör i matchen mot Horn/Hycklinge. Slog till med ett hattrick, och det är argument nog för att han ska få en plats i vår elva. En garant för detta Hebe som ångar på mot en serieseger.

Axel Hoppe Adolfsén, FBSK

Mot Gamleby FF vann FBSK med hela 5–1, vilket var lagets fjärde raka seger. En som stack ut var Axel Hoppe Adolfsén. "Vi gör återigen en bra prestaton som lag. Extra beröm till vår tremålsskytt Axel", kommenterade tränaren Urban Svensson efter triumfen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!