Veckans elva: "Toppar seriens skytteliga klart"

Ny elva. Nya spelare. Här är de vi valt ut den här veckan.

Pontus Holm var duktig i Södra Vi-målet.

Pontus Holm var duktig i Södra Vi-målet.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-09-22 19:00

MÅLVAKT: 

Pontus Holm, Södra Vi IF: Södra Vi tog en superviktig trea hemma mot Gunnebo i söndags, men det satt hårt åt. Pontus Holm gjorde det som vanligt bra som sista utpost i de blåvita, inte minst i den första halvleken då Gunnebo (läs Kristoffer Lindholm) hade ett par vassa möjligheter. 

BACKAR: 

Oskar Nilsson, Målilla GoIF: Ett Målilla i skriande poängbehov fick "bara" med sig en pinne i derbyt mot Lojal. Många spelare var duktiga i Målilla, där Oskar Nilsson var en av dem. 

Albin Gustafsson, Gullringens GoIF: 20-åringen har svarat för en ny stark säsong. Är mycket funktionell i sitt spel och gör ofta mycket bra matcher. Mot serieledande Myresjö/Vetlanda gjorde hela Gullringslaget en bra insats och hade klart häng på poäng. 

Dzenan Hrnic, Djursdala SK: Ny hållen nolla för DSK, mot ett bra IFK Västervik. Robuste Dzenan Hrnic en av många skickliga spelare i Djursdala SK. 

MITTFÄLT:

Emil Tapper, Hultsfreds FK: Ung talang i HFK som tar plats i elvan. Tapper är en intressant spelare, kvick och irrationell. Mot Bäckseda var han en av Hultsfreds bästa spelare. 

Laurenzo Larky, Kisa BK: KBK har nästan ett komplett lag i division fyra. Många glänser. Inre mittfältaren Laurenzo Larky är en av dem. I den sköna 1–0-viktorian mot Malmslätt var han en av planens giganter. Bolltrygg, smart och med ett bra passningsspel. 

Kim Johansson, Södra Vi IF: Speeden är måhända inte riktigt där, men det kompenserar Kim Johansson med andra kvaliteter. Från sin centrala mittfältssposition styrde han spelet mot Gunnebo. Med sin positionssäkerhet, förmåga att läsa spelet och sina fina passningar stack han ut. 

Sam Lenneman Söderberg, Rimforsa IF: Ett bra hot på högerkanten och gjorde mål på ett kanonskott. Var duktig mot Boxholm. 

ANFALL:

Victor Gustavsson, IFK Tuna: "VG" kan spela på i stort sett varenda position i laget. Här är han forward. Tuna gjorde en stabil insats i tuffa bortamötet mot Ölmstad och fixade en viktig och skön seger. Victor Gustavsson bidrog i allra högsta grad med två fullträffar. 

Rasmus Samuelsson, HM IS: Snacka om viktiga mål. Rasmus Samuelsson ordnade både 1–0 och 2–1 när HM IS tog en betydelsefull vinst mot Skede i seriens bottenskikt. 

Abdi Said, Kisa BK: Statistiken talar sitt tydliga språk. Abdi Said är så viktig för sitt lag. Mot Malmslätt gjorde han matchens enda mål och toppar seriens skytteliga klart med sina tolv fullträffar. KBK-anfallaren är en naturlig målskytt. 

Tre bra KBK-spelare. Målskytten Abdi Said tar plats som forward i vår elva.
Tre bra KBK-spelare. Målskytten Abdi Said tar plats som forward i vår elva.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!