Duon som dragit på sig flest gula kort: "Retlig av mig"

Säsongen är över. Vi vet hur det har gått, vilka som vunnit och förlorat. Men vilka spelare är de största "busarna"? De som dragit på sig flest varningar? Här är de.

Hannes Stefansson är den spelare i herrfotbollen som fick flest varningar 2022. Nathalie Johansson toppade den listan på damsidan.

Hannes Stefansson är den spelare i herrfotbollen som fick flest varningar 2022. Nathalie Johansson toppade den listan på damsidan.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-26 18:00

Kapningar, snack, fördröjande av spel...det finns många olika sätt att dra på sig gula kort. När vi kikade med den störste syndaren bland traktens herrlag fanns hela spektrat. Ni kanske tror att det är en rutinerad herre det handlar om, som är så "mångsidig" när det handlar om att skaffa sig gula kort i matcherna.

Icke. Tvärtom.

Hannes Stefansson är blott 16 år gammal. Spelar i Södra Vi IF.

Du har fått åtta varningar under säsongen. Hur har du fått dem?

– Det stämmer inte. Jag fick egentligen nio gula, men domaren missade visst att registrera en av dem, säger Hannes i full färd med att spela TV-spel.

– De flesta jag fått är för snack, med domare och motspelare. Någon gång har jag väl kapat en motståndare också. Och det är väl så att jag är ganska het på planen, säger han något eftertänksamt.

Stefansson tyckte verkligen inte om att vara avstängd, vilket var fallet två gånger.

Vad säger dina medspelare om att du drar på dig så många kort?

– I början av säsongen var de jäkligt heta och gnällde på mig. De tyckte väl att det var onödigt. Jag får helt enkelt tänka till lite mer framöver, men jag vet att jag är ganska så retlig av mig. Och motståndarna stör sig nog på att jag är så liten och katig. Det är väl så att jag nästan är i tjafs med någon spelare i det andra laget i varje match.

Utöver alla varningar, så har den allrounde tonåringen gjort en väldigt bra säsong spelmässigt. Han blev lagets bäste målskytt med nio fullträffar. Då ska man också ha i åtanke att han spelade både målvakt (!), ytterback, mittfältare och anfallare.

– Anfallare är min grej. Det är där jag vill vara. Vänsterback var inget för mig. Det var för jäkla tråkigt.

På damsidan toppar traktens bäste spelare, Nathalie Johansson. Vimmerbyanfallaren står noterad för fem gula kort. Med det var hon tre före fem spelare på två varningar.

– Jaha, hade jag flest?...? Det är inget jag är direkt stolt över. Och jag tror faktiskt att alla är för snack. Jag borde nog lära mig att hålla mun ibland, haha. Sen kan jag tycka, och det är min egen åsikt, att känslan är att tjejer lättare får gula kort än killar. Det känns som att herrspelarna får hålla på längre och snacka innan de får en varning.

Överlag får ändå damlagen i trakten få gula kort. Noterbart är att HM IS enligt statistiken inte hade en enda (!) varning på hela säsongen i division tre. Samma sak med Rosenfors IK och VIF C i fyran.

Vill du se listan på de som fick flest varningar 2022? Gå in på vår fotbollsblogg på sajten.

Hannes Stefansson, i mitten av bilden, har dragit på sig flest varningar på herrsidan 2022 bland traktens lag.
Hannes Stefansson, i mitten av bilden, har dragit på sig flest varningar på herrsidan 2022 bland traktens lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!