Här är tränarnas besked till RIF: "Finns en god grund"

Tränarfrågan har varit på tapeten för flera lokala klubbar. Nu kan Rimforsa IF i alla fall pusta ut. Huvudtränarna för båda seniorlagen har bestämt sig för en fortsättning. "Jag känner mig inte färdig på något sätt", säger Erik Svensson.

Erik Svensson fortsätter som huvudtränare för RIF:s herrlag. Mats Andersson fortsätter i samma roll för damlaget.

Erik Svensson fortsätter som huvudtränare för RIF:s herrlag. Mats Andersson fortsätter i samma roll för damlaget.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-18 17:15

Sporten har tidigare skrivit om att RIF-damernas tränare Mats Andersson muntligen tackat ja till en fortsättning. Nu är det även påskrivet och klart. 

"Mats har med sitt otroliga driv fått laget att prestera på en otroligt hög nivå med både avancemang till division 2 och final i Östgötacupen under 2020. Nu börjar arbetet med att etablera oss i division 2 under 2021, ett år som även innebär spel i Svenska Cupen", skriver RIF på sin hemsida. 

Samtidigt presenterar klubben även en förlängning med herrlagets tränare, Erik Svensson. 

– Det här är en resa jag vill vara med på. För mig var det jätteviktigt att invänta och höra om jag hade spelarna med mig och jag var ödmjuk inför att det hade kunnat finnas andra åsikter. Men nu känner jag att det finns en god grund att fortsätta arbetet på. Jag känner mig inte färdig på något sätt, säger Erik Svensson till Sporten. 

Inför nästa år har laget hittills gjort klart med två nyförvärv (Jonas Stigsson och Jonathan Grahn Sherin). Däremot har man tappat Nils Lindsten, som återvänt till Mjölby. 

– "Nisse" är en spetsspelare och är väldigt svår att ersätta, men vi har grabbar underifrån och står väl rustade inför framtiden, menar Svensson. 

RIF-herrarna spelar kvar i division 4 nästa säsong och kommer bland annat att spela heta derbyn mot Kisa BK, som vann division 5 den gångna säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!