Här är våra tips – så slutar serien

På lördag är det dags. Då drar division två-fotbollen igång där Vimmerby IF är ett av lagen. Frågan är hur det kommer att gå för VIF och övriga lag? Här ger Sporten sin syn på saken.

Vimmerby IF har goda möjligheter att nå en placering på den övre halvan.

Vimmerby IF har goda möjligheter att nå en placering på den övre halvan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-12 16:45

ALLVINS TIPS:

1) Lindö

2) Eksjö

3) Vimmerby

4) Bankeryd

5) Tjust

6) Boren

7) Växjö BK

8) Jönköpings Södra

9) Tranås

10) Nittorp

11) Svärtinge

12) Ulricehamn

KOMMENTAR: Svårbedömt. Vissa lag är det svårt att ha stenkoll på. Vi kan konstatera att division 2 nordöstra Götaland är ett hopkok av lag som förra säsongen spelade i helt skilda serier. Fem av lagen lirade i ettan, i två serier. Av dem placerade sig Jönköpings Södra bäst, med en åttondeplats. Strax före Eksjö och Tjust. Övriga lag förutom Tranås var topplag i division två under 2022. VIF placerade sig som tvåa i en serierna. Hur laget står sig den här säsongen, mot på förhand betydligt tuffare motstånd i många fall, är osäkert. Med bakgrund av att de bara spelat tre träningsmatcher är laget ännu mer svårtippat. Jag tror ändå på en topplacering, mycket tack vare den giftiga offensiven med kanske seriens bästa i sitt lag, Nathalie Johansson. 

DRECOS TIPS:

1) Bankeryd

2) Jönköpings Södra

3) Tjust

4) Eksjö

5) Boren

6) Vimmerby

7) Växjö BK

8) Lindö

9) Ulricehamn

10) Svärtinge

11) Nittorp

12) Tranås

KOMMENTAR: Oerhårt svårtippat. Det känns som att många lag ligger på ungefär samma nivå. Jag tror ändå att trion med Växjö, Bankeryd och J-Södra är något vassare än övriga lag. Där under kommer det att bli hur tufft och jämnt som helst. Vimmerby har absolut kapacitet att störa alla lag. Frågetecken för jämnheten, dock. I botten tror jag att Tranås får det tufft. De fick en friplats i division 2 och ser ut att ha en ganska så ung och tunn trupp. Håll ögonen på Bankeryds Ida Andersson i år. Hon gjorde 31 mål på 17 matcher i tvåan förra säsongen. Kanske blir det en skytteligakamp mellan henne och VIF:s Nathalie Johansson (36 mål förra året) den här säsongen. 

STRÖMSTENS TIPS:

1) Boren

2) Bankeryd

3) Vimmerby

4) Tjust

5) Jönköping Södra

6) Lindö

7) Svärtinge

8) Eksjö

9) Ulricehamn

10) Växjö BK

11) Tranås

12) Nittorp

Kommentar: Det ser ut att bli en jämn och spännande serie. Jag tror att handfull lag kommer vara med och göra upp i toppen. Känslan är att Vimmerby är tillräckligt bra för att vara ett av dem. Kan de hålla sig före "lokalkonkurrenterna" Tjust och Eksjö har de gjort det bra. I botten känns Tranås och Nittorp som klara nedflyttningskandidater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!