Här är veckans elva: "Klev fram och ledde laget"

Ny vecka. Ny elva. Här är de elva herrspelare vi tagit ut från våra lokala lag.

Sporten har tagit ut veckan elva. Där hittar Sam Lenneman Söderberg, Mauricio Fagotti, Daniel Skoog och Fred Nahayo in, bland andra.

Sporten har tagit ut veckan elva. Där hittar Sam Lenneman Söderberg, Mauricio Fagotti, Daniel Skoog och Fred Nahayo in, bland andra.

Foto: Magnus Strömsten/Järnforsens AIK/Erik Winell

Fotboll2023-04-27 06:00

MÅLVAKT:

Phillip Hubbard, Södra Vi IF: Hubbard har vuxit ut till en duktig målvakt och var bra när SVIF spelade 1–1 mot Stjärnan. Räddade nästan straffen som bortalaget fick. Fick beröm för sin insats och tar plats mellan stolparna i vår elva.

BACKAR:

Hugo Johansson, Rimforsa IF: 1–1 borta mot Grebo. Det är ett bra resultat för Rimforsa. Johansson klev fram i försvaret och ledde sitt lag. Är och kommer att bli viktig för RIF när de jagar topplaceringarna i fyran i år. 

Dzenan Hrnic, Storebro IF: Strålande mot Ankarsrum (1–1) i seriepremiären och är en stor del i att Storebro nu har spelat åtta raka matcher och bara släppt in max ett mål som mest i någon av dem (inklusive serie, cupspel och träningsmatcher). Bidrar mycket med sin rutin och erfarenhet från spel på lite högre nivå. 

Kevin Dahl, Kisa BK: Kisa fick till slut med sig en seger, när Myresjö/Vetlanda besegrades med 3–1 hemma. Gästerna skapade inte alls många chanser på Kisa IP. Dahl är tillbaka från ett skadefyllt 2022 och visar direkt hur viktig han är för KBK i division 3.

Johan Hägg, Målilla GoIF: Underläge med 3–1 i premiären. En kvart kvar att spela. Då vände Målilla till seger. Mittbacken Hägg stod för två av målen i den mäktiga vändningen och är given i elvan.

MITTFÄLTARE:

Mauricio Fagotti, Kisa BK: Den tekniske brassen är sevärd. Öppnade målskyttet för KBK mot Myresjö/Vetlanda och stod för en fin insats överlag.

Eddie Lundin, IFK Tuna: Nyförvärvet fick en perfekt start i premiären mot HM IS. Mål och en mycket stark match av den unge yttern. En pigg injektion i Tuna.

Sam Lenneman Söderberg, Rimforsa IF: Går från klarhet till klarhet och är numera etablerad i detta RIF. Stod för kvitteringsmålet mot Grebo och sköt därmed en viktig poäng hem till Rimforsa. Kan bli ett utropstecken under våren.

ANFALLARE:

Fred Nahayo, Järnforsens AIK: Seriepremiär i division 6, för ett JAIK som gjort comeback i seniorfotbollen. Då klev Nahayo fram och blev något av en hjälte, med de två inledande målen i 3–0-segern mot Norrhult.

Daniel Skoog, Målilla GoIF: Gjorde som alltid ett hårt jobb för sitt Målilla. En av planens bästa i 4–3-segern mot Fårbo.

Rasmus Samuelsson, Hultsfreds FK: Tufft, tufft i serien, med 4–1-förlust mot Malmbäck. Men HFK – och Samuelsson – studsade tillbaka fint genom att besegra Eksjö med 8–2 i cupen. Samuelsson hängde två kassar. Behöver bidra med mål om HFK ska börja plocka poäng i division 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!