VFF värvar forward från Åtvidabergs FF

Efter lovande ungdomar och välbehövlig rutin kryddar Västerviks FF truppen med ett meriterat nyförvärv. Den förre Vimmerby IF-spelaren Simon Sandholm är klar för division 3-laget.

Simon Sandholm från Totebo är klar för Västerviks FF.

Simon Sandholm från Totebo är klar för Västerviks FF.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-12-13 15:06

Simon Sandholm, som ursprungligen är från Totebo, ansluter till Västerviks FF från Åtvidabergs FF.

– Det känns roligt att det är klart med VFF, det känns som att det är rätt läge att komma hem, säger Sandholm, vars flickvän ska börja plugga i Västervik, till VT-Sporten.

Sandholm fick sin fotbollsskolning på gymnasiet i Åtvidaberg och har spelat seniorfotboll för ÅFF under de två senaste säsongerna. 2021 blev det tolv inhopp och ett mål i ettan södra.

– Jag fick först corona och sedan i premiären åkte jag på en smäll som gjorde att jag fick en ganska allvarlig nackskada, så jag missade egentligen hela första halvan av säsongen. När jag väl kom tillbaka så fick jag väl aldrig riktig chansen igen, säger han.

Nu ser han istället fram emot att prestera för VFF i division 3. Senast han spelade i den divisionen var 2019 då han gjorde sex mål för Vimmerby IF, som han spelade för 2018 och 2019.

– Jag ska bara försöka göra mitt bästa och det ska bli roligt att testa något nytt, säger Sandholm, som trivs bäst längst fram i planen.

Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp säger följande om den senaste rekryteringen:

– Vi får in en spelare som är välmeriterad och som vi hoppas ska göra stor skillnad för oss. Han är en spelare med spetsegenskaper som vi sökt efter.

Sandholm är VFF:s femte nyförvärv inför den kommande säsongen. 

Simon Sandholm.
Simon Sandholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!