Här är VIF-profilernas besked om framtiden

Vimmerby IF:s herrar har börjat sätta ihop lagbygget inför säsongen 2022. Och redan nu står det klart att två väldigt rutinerade spelare kör på även nästa år.

Rickard Thuresson och Johan Carlsson ska spela vidare i Vimmerby IF.

Rickard Thuresson och Johan Carlsson ska spela vidare i Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-29 14:19

Rickard Thuresson och Johan "JC" Carlsson har bestämt sig för att förlänga med Vimmerby IF och fortsätta spela fotboll nästa säsong.

– Jag fick lite feeling när "JC" också skrev på, skämtar Rickard Thuresson. 

Den målfarlige anfallaren var tveksam till en fortsättning redan inför den förra säsongen. Den här gången gick det snabbare att ta ett beslut.

– Det blir efter mina förutsättningar. Jag kan inte träna fullt eftersom jag måste få ihop mitt privatliv också. Men det kommer att lösa sig, säger "Thure". 

Vad tycker du om säsongen som var?

– Vi hamnar någonstans där vi ska hamna, kan jag tycka. Förhoppningen nästa år är att ta steget upp, men då krävs det att vi har lite mer folk än vad vi stundtals hade det här året. Vi var lite tunna, framför allt eftersom några flyttade för studier och vissa åkte på jobbiga skador. Förhoppningsvis kan vi spetsa till det lite nu och också ge "PG" (Patrik Gunnarsson, tränare) lite mer hjälp vid sidan om.

Johan Carlsson gjorde oväntad comeback det här året och var en nyckelspelare på innermittfältet för VIF i division 4.

– Det ska bli jäkligt roligt. Jag har egentligen sagt ända sedan säsongen tog slut att jag var sugen på att köra på ett år till. Så det var inget svårt beslut att fatta, säger han.

Det är inte bara fotboll som gäller. Ni som har koll på lokal idrott vet att "JC" även spelar innebandy i Vimmerby IBK. Tanken är att fullfölja säsongen med VIBK.

– Fotbollen har varit nummer ett hela tiden. Sen får vi se vad som händer med innebandyn, men jag har tänkt att köra vidare. Jag har lyckats hålla mig skadefri och kroppen känns fortfarande bra. 

Vad krävs för att VIF ska ta nästa steg?

– Jag tycker att vi hade något på gång i år och det kan vi bygga vidare på. Sen är det inte så vanligt att få tre långtidsskador nästan samtidigt, som vi fick. Men tittar man på topplagen Myresjö och Haga så hade de lite mer spets än vad vi hade. 

För Vimmerby IF:s del skickar förlängningarna med de två rutinerade och duktiga spelarna positiva signaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!