Glädjebeskedet: VIF-stjärnan stannar: "Viktigt"

Då var det klart. Vimmerbys anfallsess Nathalie Johansson är redo för sin tionde säsong i klubben. "Det betyder mycket för oss och hon är en förebild på flera plan", säger VIF-ledaren Håkan Ericsson.

Målsprutan Nathalie Johansson har bestämt sig. Hon stannar i Vimmerby IF.

Målsprutan Nathalie Johansson har bestämt sig. Hon stannar i Vimmerby IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-11-25 20:00

Spela vidare i Vimmerby IF eller testa vingarna i Tjust eller månne Husqvarna? 

Nathalie Johansson tycks ha haft en del att fundera över. Nu slipper hon det. Valet är gjort. 25-åringen väljer VIF – igen. 

– Det känns extra kul att hon nu går in på sin tionde säsong hos oss, säger Håkan Ericsson. 

Han gläds rejält över att lagets nyckelspelare stannar kvar. 

– Hon är väldigt viktig, både som person och som spelare. Det är en förebild, både bland de nya som kommer upp underifrån och andra spelare. 

För Vimmerby IF är förlängningen ett symbolvärde. 

– Vi vill vara ett topplag i serien, både kommande år och 2023. Då är det självklart viktigt att ha en spelare som "Natta" i laget. 

Den förmodade serieomläggningen på damsidan innebär att det gäller att vara på den övre halvan i tabellen för att säkra kontraktet. Samma sak i division ett. 

– Om serieomläggningen spikas så innebär det att många lag kommer ner från ettan efter nästa säsong. Då gäller det att vi är redo och har ett starkt lag. Det kommer bli otroligt mycket tuffare. 

Hur ser det ut i truppen i övrigt. Sitter ni lugnt i båten eller jagar ni flera förstärkningar?

– Nja, det känns bra. Huvuddelen av truppen har bestämt sig för att spela vidare och sedan är Frida Pöder tillbaka efter ett uppehåll. Malin Blidfors (Västervik) och Elin Lindqvist (Hultsfred) är med och tränar med oss, så får vi se vad det leder till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!