Brorsson och Pöder ska leda Vimmerby Dam

Vimmerby IF har gjort klart med en ny tränarduo. Pierre Brorsson kommer att leda damlaget och vid sin sida kommer han att ha Patricia Pöder som assisterande tränare.

Pierre Brorsson och Patricia Pöder är Vimmerby IF:s nya tränarduo.

Pierre Brorsson och Patricia Pöder är Vimmerby IF:s nya tränarduo.

Foto: Privat

Fotboll2022-11-18 14:05

Pierre har mångårig erfarenhet som både ledare och spelare. Han känner sig smickrad att få huvudansvaret och ser fram emot att leda både den individuella och lagets utveckling framåt.

– Jag blev lite överraskad när klubben hörde av sig, men efter att ha funderat ett tag bestämde jag mig för att köra på det här. Det blir första gången som jag tränar ett damlag, men jag ser alla som individer och fotbollsspelare som vill bli bättre. Det ska bli väldigt roligt, säger Brorsson.

Hur vill du sätta din prägel på laget och spelet?

– Jag vill träffa och lära känna tjejerna innan jag kan säga så mycket kring det.

Patricia ser fram emot att få en ny roll kring damlaget. Hon har under hösten varit med och tränat med laget och även spelat lite i B-laget. 

– Det är en grupp med en otrolig potential som jag ser fram emot att vara med och utveckla ytterligare, säger 29-åringen som har fått tillbaka suget efter fotbollen på allvar efter tolv års uppehåll.

– Jag har ändå följt VIF och sett många matcher i och med att min syster Frida spelar i laget. Sedan känner jag Vimmerby IF som förening väl sedan tiden då min pappa Tommy Svensson Pöder tränade herrlaget.

Hur ska rollfördelningen mellan dig och Pierre se ut?

– Pierre har huvudansvaret. Jag kommer fungera som assisterande till honom. Dessutom kommer jag ha en roll som mentor för spelarna i A-truppen och fungera som ett bollplank. Det är extra viktigt när vi har så många yngre spelare i laget.

Patricia Pöder är även högst delaktig i rekryteringen av nya spelare.

– Vi har haft ett par träningar med inbjudna spelare som jag haft ansvar för. Nu när tränarbiten är klar kommer vi kunna gå vidare med potentiella nyförvärv. Vi behöver bredda truppen en del överlag. Sedan skulle vi behöva en bra spelfördelare och en slitvarg på mitten med ledaregenskaper. 

Victoria Lundgren är ledamot i Vimmerby IF:s damutskott och är glad över att man hittat en lösning.

– Vi har bollat en del namn och är glada över att Pierre och Patricia tackat ja. Det är inte lätt att hitta tränare i dagens läge, säger hon och fortsätter:

– Pierre har ett troligt fotbollskunnande som vi värderar högt. Sedan behöver han ett team omkring sig och det känns skönt att få in Patricia där som känner gruppen sedan tidigare. Nu kan vi fokusera på spelarrekrytering och komplettera ytterligare på ledarsidan framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!