Har hittat glädjen igen – nu gör han comeback

Fem veckors timeout är över. Gullringens GoIF:s anfallare Robin Hammar har hittat glädjen i fotbollen igen och från och med nästa vecka kör han för fullt med division fyra-laget. – Jag är jättetacksam mot klubben som har varit väldigt stöttande under den här perioden, säger han.

Robin hammar har hittat motivationen igen. Nu är han redo för comeback i Gullringens GoIF.

Robin hammar har hittat motivationen igen. Nu är han redo för comeback i Gullringens GoIF.

Foto:

Fotboll2017-04-01 07:18
För en dryg månad sedan valde Gullringen GoIF:s nyförvärv från Södra Vi IF, Robin Hammar, att ta timeout från fotbollen på obestämd tid.
– Min motivation för fotbollen har försvunnit. Ett tag var det jättejobbigt att åka iväg på träningarna. Det var nästan som ångest. Tanken är att jag ska börja träna igen när motivationen kommer tillbaka, sa Hammar till vår tidning då.

Och nu är tiden kommen.
– Direkt efter mitt beslut var det många funderingar som for genom mitt huvud – det var mycket upp och ner, berättar Hammar.
– Men de senaste veckorna har suget och motivationen kommit tillbaka allt mer. Förra veckan var jag och spanade på lite fotboll, det var sol och så där fint som det ska vara. Nu är jag verkligen heltaggad, säger Robin, som börjar träna med Gullringen igen kommande vecka.

Hammar tror själv att det säkert kommer bli en del B-lagsspel innan han är helt redo att slåss om en A-lagsplats
– Det är bara bita i, köra för fullt och ta det som det kommer. Det viktiga nu är att ha den där starka känslan för fotboll igen. Jag behövde verkligen den här tiden från idrotten, säger han.

Mattias Sand i Gullringens GoIF är så klart glad över den 22-årige anfallarens beslut.
– Verkligen. Visst, Robin har en hel del ytterligare att utveckla som fotbollsspelare, men samtidigt har han mycket som andra inte har. Det här är väldigt positivt för oss – men framför allt för Robin själv.
Under den fem veckor långa frånvaron har klubben och Hammar haft kontinuerliga samtal.
– Vi har träffats fem gånger. Vi har inte ställt några som helst krav på Robin, utan det viktiga har varit att succesivt få honom att komma upp på banan igen, säger Sand.

Hammar själv är mån om att lyfta fram den hjälp han har fått av Gullringens GoIF under de tunga veckorna.
– Jag är jättetacksam mot klubben som har varit väldigt stöttande under den här perioden.
– Vi har haft jättebra samtal och de har verkligen brytt sig om hur det har varit utanför planen. Det har varit viktigt att känna att de aldrig har pressat mig, säger Robin Hammar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!