Rafflande avslutning för Rimforsa: "Kan bli spänt"

Vilken avslutning vi bjuds på i Östgötafyran. Rimforsa IF spelar om sin existens i en bottenstrid där allt fortfarande är helt öppet. "Det blir som en final", säger tränaren Erik Svensson.

Vinna eller försvinna. Det är lite av den känslan som Erik Svensson och Rimforsa IF har inför söndagen.

Vinna eller försvinna. Det är lite av den känslan som Erik Svensson och Rimforsa IF har inför söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-09 20:00

För Rimforsa IF:s herrar är det ganska glasklart vad som gäller i den avslutande omgången i division 4 på söndag. Förlust hemma mot BK Zeros innebär att man åker ur. Vinst innebär att man klarar sig kvar. 

– Det gäller att nollställa allt som varit under säsongen och bara fokusera på den här matchen. Vi har allt i egna händer, säger RIF:s Erik Svensson. 

Faktum är att det kan räcka med oavgjort för RIF. Då ska man däremot ha en hel del tur med de andra resultaten. Det mest fördelaktiga är givetvis att ta tre poäng mot ett Zeros som redan säkrat kontraktet.

– Vi vill vinna. Det blir som en final nu och det kommer säkerligen bli lite spänt. Men vi ska hjälpa varandra och det har varit en härlig stämning i laget trots att läget är som det är, säger Svensson.

Hur ska ni ta er an den här matchen?

– Det blir viktigt att hitta en balans och komma så nära en maxprestation som vi kan komma. Vi har släppt in en hel del mål och vi måste täppa till. Många mål vi har släppt in har kommit på omställningar mot oss, där vi tappat boll i fel lägen. 

Truppmässigt är det noterbart att Hilding Djerf är tillbaka i RIF-laget.

Bottenstriden (två lag åker ur): 

7) Hjulsbro (+2) 12 poäng

8) LSW (+1) 12 

9) IFK Motala (-8) 11

10) Linghem (-16) 11

11) Rimforsa (-6) 10

12) Sturefors (-4) 8. 

Avslutande omgången: Linghem-Hjulsbro, Boxholm-IFK Motala, LSW-Hemgårdarna, Rimforsa-Zeros, Malmslätt-Sturefors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!