Här ska en helt ny konstgräsmatta läggas

I april 2023 ska det vara konstgräs på Hackelvallen i Rimforsa. Det har både sina för- och nackdelar, tycker damlagets tränare Edvin Jensen. "Det blir en annan typ av fotboll", säger han.

Rimforsa IF ska få en helt ny konstgräsmatta på Hackelvallen till våren 2023.

Rimforsa IF ska få en helt ny konstgräsmatta på Hackelvallen till våren 2023.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-12-02 14:00

Från Åsundavallen till Hackelvallen. Det steget ska Rimforsa IF:s representationslag ta under 2023. Tanken är att "Hackel" ska bli ny huvudarena för både herr- och damlaget nästa år. Det skriver Rimforsa IF på sin hemsida.

Därför ska det också göras en hel del förbättringar på Hackelvallen, som ska förses med entrékiosk, speakerhytt, avbytarbås, ljudanläggning och matchklocka. Och så en helt ny konstgräsmatta.

– Det finns både för- och nackdelar, säger Edvin Jensen, tränare för RIF:s damlag, om det nya underlaget.

Han utvecklar:

– Spontant så ser jag hellre att vi spelar på naturgräs. Fotboll ska spelas på gräs. Det är tråkigt att vi måste lämna Åsundavallen. Sen har den gräsplanen som funnits på "Hackel" varit katastrof och där behöver något göras. Konstgräs gör att man kan förlänga säsongen och det finns andra fördelar, så som att vi slipper åka till Kisa för att träna och spela tidiga cupmatcher. Givetvis hade man önskat att det skulle vara naturgräs på A-planen, men det är väl pengar som styr.

RIF skriver följande på sin hemsida:

"I enlighet med beslut vid årsmötet pågår arbetet med att förse Hackelvallen med konstgräs. En referensgrupp med representanter från föreningen, kommunen, RF SISU och Unisport AB har med ett antal aktiviteter startat upp arbetet."

Edvin Jensen menar att fotbollssektionen i RIF arbetat för naturgräs. Så blir det alltså inte. Redan i april ska det finnas en spelbar konstgräsplan på "Hackel".

– När Åsundavallen försvinner så har vi bara en elvamanna-plan i Rimforsa. Vi behöver alla planer vi kan få och det finns en brist på planer här.

Hur tror du att ni kommer klara att gå från naturgräs till konstgräs?

– De flesta lagen i vår serie har varit konstgräslag, så vi är ganska vana. Sen blir det en annan typ av fotboll, med en annan typ av mottagningar och passningar. Jag tror att vi anpassar oss snabbt. Det blir nog positivt att slippa byta underlag hela tiden.

Hur ser det ut i laget så här en bit in i frimånaden?

– Just nu är det ganska stilla. Vi har lite tid kvar på frimånaden men vi tänker inte göra några stora förändringar. Truppen är sig lik på det stora hela. Vi är också igång med träningarna sen ett par veckor tillbaka och kommer att fortsätta köra på. Nu ska vi dra igång futsal också, vilket ska bli roligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!