Hårda och fula ord mellan stjärnorna

Häcken stormar mot SM-guldet. AIK kan bara titta på. Det blev för mycket för John Guidetti som brakade ihop med Alexander Jeremejeff. Hårda och fula ord haglade mellan anfallsstjärnorna i spelargången efter toppmötet som Häcken vann med 2–1.

AIK:s John Guidetti hamnade efter mötet med Häcken i en hård ordväxling med Alexander Jeremejeff.

AIK:s John Guidetti hamnade efter mötet med Häcken i en hård ordväxling med Alexander Jeremejeff.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-10-19 22:19

– Samtalstonen var inte perfekt. Vi ska undvika den typen av situationer, säger nye AIK-tränaren Peter Wennberg om den verbala uppgörelsen mellan två av klubbarnas största profiler.

John Guidettis version av det hela:

– Jag pratade med domaren och då kommer han (Jeremejeff) förbi och säger att vi är bajs, skitdåliga. Jag tycker att man kan visa lite ödmjukhet. Det är lite ocharmigt att säga att vi är bajs.

– Då blev jag förbannad.

Förnekar inte

Från spelargången hördes Guidetti säga "jag ska döda honom". Det förnekar han inte.

– Det är självklart fel, men jag menar det självklart inte ordagrant.

TT: När det lugnat ned sig, har ni hunnit prata med varandra?

– Nej, jag har inte pratat med honom, säger Guidetti.

TT: Skulle du vilka göra det?

– Självklart. Inga problem. För mig är det över nu. Det är släppt. Vi går vidare. Det är känslor efter en fotbollsmatch, inte mer än så. Det sägs en miljon värre saker på planen. Man behöver inte göra en höna av en fjäder.

Jeremejeff vill också tona ned bråket.

– Jag minns inte exakt vad han sade men att det brann till. Det är fotboll, det hettar till i viktiga matcher. Jag tycker inte att han gick över gränsen. Jag tycker inte att det var så farligt. Han är en fantastisk spelare med en fin karriär. Jag har bara respekt för honom, säger Jeremejeff.

"Tabellen ljuger inte"

Guidetti berömmer Häcken och anser att det är ett mycket bra lag. Detsamma gör AIK-tränaren Henok Goitom, vars dispens att officiellt leda laget gått ut, men han vill inte svara på frågan om Häcken är det bästa lag AIK mött i år.

Men han tillstår:

– Tabellen ljuger inte. Det är ett stabilt lag med bra spelare individuellt och med en bra tränare.

Goitom om Häckens guldchans:

– De har bra förutsättningar för det, tabellmässigt och som lag. De tre sista omgångarna kommer att handla mycket om det mentala, men de är på god väg, säger han.

Häckens tränare Per Mathias Høgmo erkänner att det var en nervös andra halvlek för hans del.

– Man känner att vi ska punktera matchen med våra chanser men det är jätteräddningar av målvakten (Kristoffer Nordfeldt). Du vet att så länge matchen lever kan AIK göra mål.

Först med några minuter kvar kom Jeremejeffs 2–0 efter fint förarbete av inhopparen Blair Turgott.

– En av våra styrkor är att vi har spelare som kommer in. Vi kan sätta in friskt folk, säger Høgmo.

Spelare i form

Med tre matcher kvar är försprånget – om tabelltvåan Hammarby slår Sirius på torsdagskvällen – fem poäng. Närmast väntar Malmö FF hemma på Bravida arena på söndag.

– Vi får se vad vi kan förbättra inför kampen mot Malmö, säger Høgmo.

– Vi har 57 poäng nu. Dit har vi kommit med mycket bra fotboll. Jag tycker vi växer för varje match i alla spelets delar. Många spelare är i god form. Men det är nio poäng till att spela om. Nu handlar det om att vara väl förberedd inför Malmö, säger Häckentränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!